Világrekordot állított fel a 105 éves futó – De még így sem elégedett

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ivonnew -
Japán Usain Bolt egészség célvonal világrekord futás edzés büszkeség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világrekordot állított fel 100 méteres futásban a 105. évet betöltöttek kategóriájában a magát orvosi csodának tartó japán Mijadzaki Hidekicsi.

Usain Bolt többszörös világcsúcstartó sprinter után „Arany Villámként” is emlegetett japán férfi 42,22 másodperc alatt futotta le Kiotóban a 100 méteres távot egy nappal 105. születésnapja után. Ezzel olyan korosztályban állított fel világrekordot, amelyben korábban hivatalosan senki sem próbálkozott.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Ivonnew

„Nem vagyok megelégedve az idővel” - nyilatkozta a mindössze 153 centiméter magas és 42 kilogramm súlyú futó a rekordteljesítmény után, hozzátéve, hogy futás közben sírni kezdett, mert úgy érezte, túl lassan halad.

„Lehet, hogy öregszem” - tette hozzá a magát még kezdő futónak tartó Mijadzaki, aki elárulta, hogy 35 másodperc alatt szerette volna teljesíteni a távot, ezért a továbbiakban még keményebben fog edzeni.

Elmondta azt is, hogy rendkívül büszke az egészségére. A futást megelőzően egyébként kivizsgáltatta magát, és az orvosokat lenyűgözte az állapota. „Az agyam talán már nem a legélesebb, de fizikálisan toppon vagyok” - tette hozzá, kiemelve, hogy még legalább 2-3 évig biztosan folytatja a futást.

A célvonalnál hangos éljenzés és virágcsokrot nyújtó dédunokái fogadták, majd ezt követően átvehette a világrekordot bizonyító hivatalos oklevelet a Guinness tisztviselőitől. „Az egész az akaraterőről szól” - jelentette ki az idős futó, aki egyelőre gondolni sem akar a visszavonulásra, és egyszer szeretné összemérni a tudását Usain Bolttal is.

Mijadzaki Hidekicsi 1910-ben született, amikor a Titanic még csak épült. Futással a kilencvenes évei elején kezdett foglalkozni, ő tartja 29,83 másodperccel a 100 évesek világrekordját is. A megmérettetésekre egy lakhelye közelében fekvő kiotói parkban szokott edzeni, ahol napi rendszerességgel tesz sétákat egy kilogrammnyi súllyal megrakott táskával a hátán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.