A következő napokban folytatódik a felhős, csapadékos időjárás, október beköszöntével azonban némi javulást mutathat az időjárás: egyre több napsütésre és egyre kevesebb esőre lehet majd számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn erősen felhős vagy borult lesz az ég, elsősorban a Dunántúl nyugati, északnyugati tájain hosszabb, az északi határvidéken rövidebb időre csökkenhet a felhőzet.

Forrás: Thinkstock

Csapadék az Alföldön, a Dunántúl délkeleti, déli részein, illetve helyenként az Északi-középhegységben és a Tiszántúlon várható. A Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön erős, sőt Sopron és a Zempléni-hegység térségében viharos széllökések sem kizártak. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13 fok között, a legmagasabb 12-18 fok között alakul. 

Kedden az ország északi felén néhány órára kisüt a nap, délen viszont erősen felhős marad az ég, s elszórtan kisebb eső, zápor is előfordulhat. Elsősorban az Alföldön erős, néhol viharossá fokozódó szél várható. A leghidegebb órákban általában 7-12 fok valószínű, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő. Szerdán még marad a keddihez hasonló időjárás, csütörtökön azonban már javulhat az idő.