Ahogy a Life.hu is megírta, a színész fiatal barátnője, a 28 éves Cathriona White szakításuk után néhány nappal öngyilkos lett.

Az ír származású sminkmestert hétfőn este holtan találták a lakásán, a hatóságok öngyilkosságként kezelik az ügyet. A TMZ hírportál úgy értesült, hogy White szándékosan túladagolt gyógyszereket.

Az 53 éves Carrey közölte, hogy mélységesen lesújtotta és elszomorította volt barátnőjének halála, amelynek híre villámcsapásként érte. "Ő egy igazán kedves és finom ír virágszál volt, túlságosan érzékeny erre a világra. Az volt a legfontosabb számára, hogy szeressen és szeressék" – írta az Origo.

A TMZ szerint Carrey és White 2012-ben ismerkedett meg, egy darabig jártak, aztán szakítottak, legutóbb májusban jöttek össze újra, hogy aztán a múlt héten végleg szakítsanak.

Carrey utolsó tartós kapcsolata 2010-ben ért véget, előtte öt évig volt együtt Jenny McCarthy színésznővel. Kétszer nősült, mindkét házassága válással végződött. Van egy 28 éves lánya, és egy ötéves unokája.