Nagyon megaláztak egy transznemű írót a reptéren

Forrás: AFP/Jewel Samad -
transzneműek megalázó reptér helyzet botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shadi Petosky, Los Angeles-i író és producer az orlandói reptéren vett részt egy igen szigorú, de rutinvizsgálatnak számító átvilágításon, amikor a gép jelzett. 

Külső jegyek alapján a gépet előre beállítják, hogy nő vagy férfi halad-e át rajta. Miután a műszer jelzett, Petosky elmondta, hogy bár nőnek néz ki, neki bizony pénisze van. A biztonságiak ekkor átállították a gépet férfira, de mikor felszólították, hogy most haladjon át, ő nemet mondott - írja a Huffington Post.

"Éppen lekapcsolt az orlandói TSA a péniszem miatt" – írta Twitter oldalára a producer a történtekről. A 40 percen át tartó huzavona miatt Petsosky lekéste a gépet. A reptér hivatalos közleményében az áll, hogy az ott dolgozók szabályosan jártak el az ügyben. Az egész esetből jó nagy botrány lett, és sorra kerülnek elő a hasonlóan járt transzneműek történetei.

Forrás: AFP/Jewel Samad

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.