Kárász Róbert a világsztárt, Sophia Lorent ostromolja

Forrás: Gapmédia -
maci Kárász Róbert Sophia Loren Vörösmarty mozi Fogadj Örökbe Egy Macit árverés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kárász Robi nagy fába vágta a fejszéjét, építkezik. Nem saját házat hoz tető alá, hanem az egykor szebb napokat látott Vörösmarty mozit újítja fel. A csupasz falak, a jelenleg szétvert épület lett a második irodája. 

Mint ahogy a Life.hu megírta, február végén a Fővárosi Közgyűlés megszavazta, hogy a Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány működtetheti a jövőben az egykori filmszínházat. December 3-ára tervezték a vadonatúj kávézó és kulturális központ megnyitását, ahol 8-10 megváltozott munkaképességű ember számára teremtenek munkahelyet. Kárász korábban elmondta nekünk, hogy a saját szemfülességének köszönheti, hogy hamarosan megvalósíthatja álmát. Tavaly véletlenül vette észre, hogy az egykor szebb napokat megélt mozi bezárt. Annak ellenére lépett a tettek mezejére, hogy környezete igyekezett erről lebeszélni. De kitartó palinak vallja magát, és most itt áll egy hatalmas építkezés közepén, amely befejezéséhez hiányzik még 100 millió forintja.

Törőcsik Mari és Kárász Róbert Forrás: Gapmédia

„Életemben nem csináltam ilyet, sokkal egyszerűbb és gyorsabb folyamatnak éreztem az egykori mozi átalakítását. Hiába figyelmeztettek arra gyakorlott építőipari cégek, hogy a legnagyobb időt mindig a tervezési munka viszi el, valahogy hihetetlennek tűnt. Végül igazuk lett, a tervezés úgy április körül elkezdődött, és csak most értünk a végére. Két hete bontunk, most már látjuk, hogy mi minden volt eltitkolva, elrejtve, amire nem számítottunk. Millió olyan buktató volt, ami megakasztotta a munkálatokat. Például a rendszer nem ott volt beépítve, ahol jelezték, a cső egészen máshol helyezkedett el, vagy éppen úgy spriccelt a víz, hogy a szomszédban el kellett zárni a vizet. De törtük az aljzatbetont, és nem az volt alatta, amit a próbafúrásnál találtunk. A tervezés is több időt vitt el, és most előttünk van a nagy ugrás, a kivitelezés. Bízom benne, hogy valamilyen formában december 3-án megnyitunk. Az biztos, hogy az egész komplexum nem lesz készen, de részleges átadást tudunk csinálni” – árulta el Kárász, aki a következő, immár ötödik Jótékonysági Maci Aukcióját már az épületben fogja tartani. Beszélgetésünk közben Törőcsik Mari aggódva kérdezte meg a Mokka műsorvezetőjét, hogy

van-e még egyáltalán olyan maci, amit el lehet árverezni?

„Szerencsére van, már majdnem összeállt a 20-as listánk az árverésre. Én azzal nem traktálom Marit, hogy éppen kitől kérünk macit. Elárulom, hogy az idén a Kossuth-díjas szobrász, játéktervező Rubik Ernő dedikált Rubik-kockájára és macijára lehet licitálni, Sophia Lorenhez pedig fián, a magyar lányt feleségül vett Carlo Pontin keresztül jutottunk el a macikérésünkkel. Még egy világsztár, Andrea Bocelli is felajánlott egy macit” - árulta el Kárász, akinek a TV2 mellett itt telik el az egész napja. Ide jön át dolgozni, ide szervezi a tárgyalásait, itt rendezte be az új irodáját.

Mire kellenek a macik?

A Törőcsik Mari által alapított Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány 2012-ben azzal a céllal kezdte meg tevékenységét, hogy munkahelyet teremtsen a megváltozott munkaképességűek számára, és felhívja a társadalom figyelmét a foglalkoztatás fontosságára. Szomorú tény, hogy hazánkban csupán 10-12 százalékuk tud elhelyezkedni, míg az uniós országok foglalkoztatási aránya eléri a 60 százalékot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.