Nem lophatta a vizet Lajcsi, mert be sem volt vezetve – Állítja az ügyvédje

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
kártérítés vélemény ügyvéd Lagzi Lajcsi lopás gyanúsítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szeptemberben őrizetbe vett Galambos Lajos ügyvédje azt állítja, hogy nyolc évig nem is volt vezetékes víz ott, ahonnan állítólag lopta.

Arra a megállapításra jutottam, hogy álláspontunk szerint a vesztegetéssel kapcsolatban – ha ügyfelem azt el is követte volna – a minősítést rosszul állapították meg. Ugyanis a gyanúsítás szerint közügyet ellátó személyeket vesztegetett meg, a villanyszerelő-ellenőr pedig nem ilyen. Ez azt jelenti, ha el is követte ügyfelem a gyanúsításba foglalt bűncselekményt, akkor az új büntető törvénykönyv szerint az eredeti 2–8 éves szabadságvesztés tétele mérséklődik 1–5 évig terjedő büntethetőségre” – közölte Berényi András, aki szerint a gyanúsításban szereplő megállapítások lassan gyengülni látszanak.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

„A gyanú szerint ügyfelem hosszú ideig, nyolc éven keresztül folyamatosan illegálisan jutott áramhoz, gázhoz és vízhez több tulajdonában. Ám az is egy figyelemre méltó módosítás, hogy a másodfokú bíróság felhívta az ügyészség figyelmét arra, így módosítani kellett a gyanúsítást, hogy például Lajcsi egyik ingatlanjába az első nyolc évben be sem volt kötve a vezetékes víz” – mondta a Blikknek az érdekes fejleményt Berényi András.

A Galambos Lajos és társai által okozott kárt 28 millióra becslik. Bár a zenésznek számos értékét lefoglalták a kár megtérítésére fedezetként, Lajcsi vagyona állítólag ennél sokkal jelentősebb.

„Ügyfelemnek bőven van fedezete, ha jogos lenne a kárigény, rendezni tudná bármikor, ám azt mondja: nem hajlandó azt kifizetni, amivel nem tartozik. Azt viszont vita nélkül megtéríti, amivel valóban tartozik” – tolmácsolta a lapnak Lajcsi véleményét ügyvédje.

"Az ártatlanságom bizonyításán dolgozom"

Lagzi Lajcsi az ártatlansága bizonyításán dolgozik. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a jelenleg a székesfehérvári börtönben előzetes letartóztatásban lévő mulatós zenész eljuttatott a Tények szerkesztőségébe egy kézzel írt levelet, melyben többek közt azt is leírja, méltatlannak találja a kialakult helyzetet. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.