Bombatámadás során halt meg a híres zenész

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Di Matti -
Iszlám Állam halál rapper bombázás Deso Dogg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Iszlám Állam számára külföldi harcosokat toborzó énekes Szíriában, egy amerikai légicsapás során vesztette életét. Deso Dogg korábban azzal sokkolta a közvéleményt, hogy emberfejjel pózolt. 

A rapper és Németországban született két társa is meghalt abban a támadásban, melyet az amerikai repülőgépek október 16-án hajtottak végre az Iszlám Állam állásai ellen. Deso Dogg Berlinben született, és 2012-ben csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihádista terrorszervezethez - írja az Origo.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Di Matti

Az egyik propagandavideóban például levágott emberi fejjel a kezében áll a kamera előtt, és azt mondja, hogy a megölt ember az Iszlám Állam ellensége volt. A lefejezős videót 2014 novemberében tette közzé a terrorszervezet. A férfi német nyelven zenélt, mielőtt csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.