Megtalálták a lezuhant orosz utasszállító repülőgép mindkét fekete dobozát

Forrás: MTI/EPA -
orosz tragédia utasszállító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hírt szombat este jelentette be az egyiptomi polgári repülésügyi miniszter egy kairói sajtótájékoztatón.

Általában egy repülőgépen két ilyen készülék van. Az egyik a pilótafülkében elhangzottakat, a másik a repülési adatokat rögzíti. Az egyiptomi hatóságok korábban csak az egyik megtalálásáról adtak hírt.
Az ország kormányfője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a fekete dobozok adatainak megvizsgálása nélkül nem lehet megállapítani a katasztrófa okát, de szerinte nincs ok azt hinni, hogy valamilyen "rendellenes" cselekedet áll mögötte.

Forrás: MTI/EPA

Párizsban bejelentették, hogy a francia repülésbiztonsági ügynökség (BEA) egy szakértőcsoportot küld Egyiptomba vasárnap. A mérnökök együtt fognak működni német és orosz kollégáikkal a helyszíni vizsgálatokban.

Szombaton a lezuhant repülő másodpilótájának felesége, Natalja Trukacseva az orosz NTV-nek nyilatkozva azt mondta: férje még a felszállás előtt arra panaszkodott, hogy a repülőgép műszaki állapota sok kívánnivalót hagy maga után. A gépet üzemeltető orosz légitársaság ugyanakkor azt közölte, hogy a repülő jó állapotban volt, 2014-ben elvégezték rajta az előírt műszaki karbantartási munkákat, pilótája pedig igen nagy tapasztalattal rendelkezett: 12 ezer órát repült már, ebből 3900-at a lezuhant géppel megegyező típusúakon, Airbus A321-eseken.

Ma még lubickolhatsz a napsütésben, hétfőtől jön a rossz időhttp://www.life.hu/news/20151031-ma-meg-lubickolhatsz-a-napsutesben-holnaptol-jon-a-rossz-ido-kod-fagy-hideg.htmlHétvégén még marad a napos, meleg idő, de hétfőtől már ködfoltokra és fagyokra lehet számítani. News--Bombatámadás során halt meg a híres zenészhttp://www.life.hu/news/20151030-bombazasban-halt-meg-deso-dogg-a-nemet-rapper-evek-ota-tagja-volt-az-iszlam-allamnak.htmlAz Iszlám Állam számára külföldi harcosokat toborzó énekes Szíriában, egy amerikai légicsapás során vesztette életét. Deso Dogg korábban azzal sokkolta a közvéleményt, hogy emberfejjel pózolt. News--Bodnár Attila nem fogyasztott drogot halála előtthttp://www.life.hu/news/20151030-bodnar-attila-az-x-faktor-felfedezettje-nem-fogyasztott-drogot-halala-elott.htmlAhogy a Life.hu is megírta, 39 éves korában elhunyt az X-Faktor 2010-es szériájában felfedezett ifjabb Bodnár Attila. News--Holtan találták a négyéves Mohamed-et, aki október 1-jén tűnt elhttp://www.life.hu/news/20151029-holtan-talaltak-a-negyeves-mohamed-et-aki-oktober-1-jen-tunt-el-berlinben.htmlA négyéves Mohamedet október 1-jén rabolta el egy férfi Berlinben. Csütörtökön egy autóban találták meg a holttestét. News--Női börtönbe helyezhetik át a transznemű Tara Hudsonthttp://www.life.hu/news/20151029-tara-hudson-transznemu-not-ferfi-bortonbol-noi-bortonbe-helyezhetik-at.html55 ezren írták alá azt a petíciót, amelyben arra kérték a bíróságot, helyezzék át a transznemű Tara Hudsont egy női börtönbe - annak ellenére, hogy igazolványaiban továbbra is férfiként szerepel. NewsOrigoKertészkedés közben vesztette életét a 83 éves néni, akit megtámadtak a kutyákhttp://www.life.hu/news/20151030-a-83-eves-anna-nenit-kutyak-oltek-meg.htmlA borsodi asszonyt kertészkedés közben támadták meg, esélye sem volt a túlélésre. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.