Elhunyt az olimpiai bajnok, Fenyvesi Csaba

Forrás: mob.hu -
halál Fenyvesi Csaba gyász sportoló olimpikon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rövid lefolyású, súlyos betegségben 72 éves korában elhunyt Fenyvesi Csaba háromszoros olimpiai bajnok párbajtőrvívó.

Fenyvesi Csabáról szeptemberben derült ki, hogy rákos, de állapota akkor már olyan súlyos volt, hogy nem tudtak rajta segíteni.

Forrás: mob.hu

Fenyvesi Csaba 19 évesen az ifjúságiak között nyerte első bajnoki címét a BVSC színeiben. Több mint egy évtizeden át volt a közvetlen élvonal egyik meghatározó vívója. Itthon tőrben is - ötszörös bajnokként - a legjobbak közé tartozott, ezzel együtt a párbajtőr volt az igazi fegyvere, amellyel egyéniben és csapatban összesen tíz ob-diadalt aratott.

Tiszteletet parancsoló pályafutását a világbajnokságokon nyert három arany-, két ezüst- és három bronzérem is fémjelzi. 1972-ben az év magyar vívójának választották, 1995-ben MOB Olimpiai aranygyűrűt kapott, 2011-ben Papp László Budapest-Sportdíjban részesült, tavaly pedig MOB Érdemérmet vehetett át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.