Megoszlottak a vélemények az ausztrál Essena o'Neill húzásán, akit több százezren követtek közösségi oldalán, ám a napokban besokkalt, és hátat fordított a közösségi média „hazugságainak."

Essena O'Neill egy ausztrál tinédzser, aki a maga 600 ezer követőjével valódi sztárnak számított Instagramon. A 19 éves lány tulajdonképpen nem csinált semmi mást, csak szép képeket posztolt magáról. Például ilyet:

Forrás: Instagram/Essena O'Neill

És ilyet:

Forrás: Instagram/Essena O'Neill

Essena a napokban egyik pillanatról a másikra fogta magát, és több száz fotót törölt le képmegosztó oldaláról, amelyet a Social Media is Not Real Life (A közösségi média nem a való élet) névre keresztelt át. „A tizenéves korom nagy részét azzal töltöttem, hogy a közösségi média, a közösségi nyomás, a társadalmi státusz, és a külsőm függője voltam.A közösségi média, főleg, ahogyan én használtam, nem a valóság. Mások értékelésén, a nézettségen, és a követők számának alapuló mesterséges világ – írta egy ízben Essena egy bikinis fényképe alá. Alatta azt is megjegyezte, hogyan készült a kép valójában, mennyi erőfeszítésébe telt, mire kidolgozta a pozíciót, amely a melleit nagyobbnak, a testét pedig karcsúbbnak mutatta. Egy másik fotója alatt bevallotta, hogy mire elkészült vele, több száz képet készített magáról, és a még tökéletesebb eredmény érdekében alig evett aznap valamit.

Essena beszélt továbbá azokról a megállapodásokról, amelyek értelmében egy-egy Instagram felhasználó kap valamit egy cégtől, hogy az oldalán népszerűsítse az adott terméket. Mivel a közösségi média teljesen felemésztette őt, Essena saját oldalt indított (letsbegamechangers.com), ahol nincsenek lájkok, követők és nézettségi mutató sem, csupán a nyers tartalom, és videó formájában osztja meg gondolatait rajongóival.

Míg a legtöbben örömmel üdvözölték a lány új projektjét, addig mások megkérdőjelezték igaziságát, hiszen ezzel a húzásával kétszeresére növelte követői számát, illetve csak még jobban felhívta magára a felhasználók figyelmét.