Szmogriadó: Hurrá! A BKK hétfőtől sűríti a járatait

Forrás: Nyitrai David/BKK -
BKK szmog szmogriadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Budapesti Közlekedési Központ hétfőtől több fővárosi közösségi közlekedési járatot sűrít, tekintettel a szmogriadó szombaton elrendelt riasztási fokozatára.

A közlekedési társaság a szombati közleményében emlékeztet arra, hogy a szmogriadó ezen fokozata idején a környezetet legjobban szennyező, fekete matricás gépkocsik nem vehetnek részt a forgalomban. A Budapesti Közlekedési Központ ugyanakkor a levegő minőségének javulása érdekében arra kéri a többi budapesti autóst is, hogy ha tehetik, válasszák a közösségi közlekedést.

Illusztráció Forrás: Nyitrai David/BKK

Ennek segítésére a menetrendben szereplőnél sűrűbben közlekedik majd a 2-es, 3-as, 4-es metrón kívül az 5-ös, a 8-as, a 9-es, a 11-es, a 22A, a 23-as és a 86-os autóbusz, továbbá az 1-es, a 2-es, a 4-es és a 6-os, a 14-es, az 50-es, a 61-es villamos, valamint a 70-es, a 74-es, a 76-os és a 78-as trolibusz. Hétfőtől továbbá napközben is nagyobb befogadóképességű szerelvényekkel lehet majd utazni a H5-ös HÉV vonalán.

A társaság közölte, kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minél több környezetkímélő autóbuszt állítsanak forgalomba. Budapesten Tarlós István főpolgármester szombat hajnalban rendelte el a szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

Szmogriadó: A fekete matricás autók nem közlekedhetnek Budapestenhttp://www.life.hu/news/20151108-forgalomkorlatozast-rendeltek-el-budapesten-1.htmlTovábbi intézkedésig mindennap 6 órától 22 óráig érvényes a fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedésének tilalma Budapesten a szálló por magas szennyezettségi szintje miatt - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal. NewsMTI/Beliczay LászlóIzgalmasan telik Károly herceg és Camilla új-zélandi útjahttp://www.life.hu/news/20151108-izgalmasan-telik-karoly-herceg-es-camilla-uj-zelandi-utja.htmlA hercegi pár láthatóan nagyon élvezi új-zélandi körútját. News--Eltűnt Az ének Iskolája döntőse: Péntek óta keresik Lacikát!http://www.life.hu/news/20151108-rubay-lacikat-az-enek-iskolaja-egykori-dontoset-nem-lattak-pentek-este-ota-keresik.htmlEltűnt, és az internetezők segítségével keresik ismerősei Rubay Lacikát, Az ének Iskolája egykori döntősét. A fiút nem látták péntek este óta. News--Cuki páros! A kis tacskó nem hajlandó plüssmacija nélkül utaznihttp://www.life.hu/news/20151107-a-kis-tacsko-nem-hajlando-plussmacija-nelkul-utazni-ezert-begyomoszoli-hordozojaba.htmlA kutyáknál ragaszkodóbb háziállat nincs, és amikor a szeretett gazdi távol van, egy plüss is megteszi jóbarátnak. News--Hamilton üzent Schumacher rajongóinakhttp://www.life.hu/news/20151107-hamilton-uzent-schumacher-rajongoinak.htmlAz Instagramon tisztázta magát az őt ért kritikák miatt Lewis Hamilton. A Mercedes pilótájáról olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint kritizálta Michael Schumachert.News--Erzsébet megtiltotta Katalinnak, hogy nyilatkozzon - a királyi család tart a kínos szituációktólhttp://www.life.hu/news/20151107-erzsebet-megtiltotta-katalinnak-hogy-nyilatkozzon-a-kiralyi-csalad-tart-a-kinos-szituacioktol.htmlTalán többünknek feltűnt már, hogy Katalin mostanában kínosan kerüli a nyilvánosságot. És ennek meg is van az oka...News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.