Szmogriadó: Kicsit javult a helyzet a fővárosban

szmog Budapest szmogriadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Valamennyit tisztult Budapest levegője vasárnap délutánra, de ettől még maradhat a szmogriadó. Hétfőn reggel megint köd lesz, ráadásul a hajnalok mindig rosszabbak szmogszempontból, mint a nappalok.

Pesthidegkúton, Káposztásmegyeren és Újbudán vasárnap délután már az egészségügyi határérték alatt, de a főváros többi részén még bőven afölött volt a szálló por mennyisége. Így nagyon valószínű, hogy marad a szmogriadó Budapesten - írja az Origo.

Az Idokep.hu légszennyezettségi képén jól látható, hogy hol lett jobb a levegő az elmúlt órákban.

Javult a levegő Budapest egy részén Forrás: Idokep.hu

A szmoghelyzet éjszaka és hajnalban mindig rosszabb, mint napközben – mondta az Origónak Tóth Tamás, meteorológus. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese szerint az egészségügyi határérték mérésénél ráadásul a napi átlag számít, ezért a mostani átmeneti javulás nem feltétlen jelenti, hogy visszavonnák a szmogriadót.

A következő napokról Tóth Tamás azt mondta, hogy

mindenhol javul a levegő minősége.

Északkeleten kicsit lassabban, ott még mindig köd van, de az ország többi részén jó idő lesz, a nap is kisüt. A szmogriadó riasztási fokozatának bevezetését Tarlós István főpolgármester szombat hajnalban rendelte el, eszerint vasárnap reggel 6 órától tiltották ki a legszennyezőbb, fekete környezetvédelmi matricás autók közlekedését. A korlátozás nem terjed ki egyebek mellett az M0-s Budapesten áthaladó szakaszaira, továbbá a Nagykovácsi és Remeteszőlős megközelíthetőségét lehetővé tevő utakra.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton közölte, hogy hétfőtől több fővárosi közösségi közlekedési járatot sűrít, tekintettel a szmogriadó elrendelt riasztási fokozatára.

Késelőt keresnek Budapesten: Többször is szúrt a fiatal férfihttp://www.life.hu/news/20151108-keselot-keresnek-budapesten-tobbszor-is-szurt-a-fiatal-ferfi.htmlTöbbször is megszúrt egy férfi egy másikat Budapesten a Ráday utcában, vasárnap hajnalban. A támadó elmenekült. A rendőrség kiadott róla egy képet. NewsIzgalmasan telik Károly herceg és Camilla új-zélandi útjahttp://www.life.hu/news/20151108-izgalmasan-telik-karoly-herceg-es-camilla-uj-zelandi-utja.htmlA hercegi pár láthatóan nagyon élvezi új-zélandi körútját. News--Eltűnt Az ének Iskolája döntőse: Péntek óta keresik Lacikát!http://www.life.hu/news/20151108-rubay-lacikat-az-enek-iskolaja-egykori-dontoset-nem-lattak-pentek-este-ota-keresik.htmlEltűnt, és az internetezők segítségével keresik ismerősei Rubay Lacikát, Az ének Iskolája egykori döntősét. A fiút nem látták péntek este óta. News--Erzsébet megtiltotta Katalinnak, hogy nyilatkozzon - a királyi család tart a kínos szituációktólhttp://www.life.hu/news/20151107-erzsebet-megtiltotta-katalinnak-hogy-nyilatkozzon-a-kiralyi-csalad-tart-a-kinos-szituacioktol.htmlTalán többünknek feltűnt már, hogy Katalin mostanában kínosan kerüli a nyilvánosságot. És ennek meg is van az oka...News--Cuki páros! A kis tacskó nem hajlandó plüssmacija nélkül utaznihttp://www.life.hu/news/20151107-a-kis-tacsko-nem-hajlando-plussmacija-nelkul-utazni-ezert-begyomoszoli-hordozojaba.htmlA kutyáknál ragaszkodóbb háziállat nincs, és amikor a szeretett gazdi távol van, egy plüss is megteszi jóbarátnak. News--Hamilton üzent Schumacher rajongóinakhttp://www.life.hu/news/20151107-hamilton-uzent-schumacher-rajongoinak.htmlAz Instagramon tisztázta magát az őt ért kritikák miatt Lewis Hamilton. A Mercedes pilótájáról olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint kritizálta Michael Schumachert.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.