Egyszer csak eltűnt a polgári repülőgépek útját nyomon követő Flightradar radarképéről a Budapestről Egyiptomba, Sarm es-Sejkbe tartó repülőjárat.

Ennek oka a jeladó meghibásodása lehet, vagy éppen a pilóta is dönthet úgy, hogy kikapcsolja a szerkezetet. A repülő pilótája egyébként sokkal nyugatabbról közelítette meg Egyiptomot, mint a többi utasszállító - több száz kilométeres kerülővel - írja a Blikk.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A gépnek Sarm es-Sejk volt az úticélja, így a lap felhívta az ottani repteret is, ahol vasárnap délután két óra után azt közölték, a gép várhatóan negyven perc múlva megérkezik.

Délután fél négykor aztán ismét keresték Sarm es-Sejk repterét, ahol közölték: a gép végül rendben leszállt, és ötven perc múlva már indul is vissza Budapestre, többek között a korábban kint rekedt magyar turisták egy részével.

Korábban Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője is megerősítette, hogy

gyakran előfordul, hogy kihagynak a jeladók, és a kapitány is dönthet úgy, hogy biztonsági okokból lekapcsolja ezt a műszert.

Mint ismeretes, az egyiptomi légi közlekedésben jelenleg meglehetősen kaotikus állapotok uralkodnak, miután október végén lezuhant egy orosz utasszállító. Sarm es-Sejkben magyar turisták is ott ragadtak a légi közlekedés problémái miatt.