Eltűnt a radarképről egy Budapestről Sarm-es-Sejkbe tartó repülőgép

utazás Budapest Egyiptom Sarm-es-Sejk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszer csak eltűnt a polgári repülőgépek útját nyomon követő Flightradar radarképéről a Budapestről Egyiptomba, Sarm es-Sejkbe tartó repülőjárat.

Ennek oka a jeladó meghibásodása lehet, vagy éppen a pilóta is dönthet úgy, hogy kikapcsolja a szerkezetet. A repülő pilótája egyébként sokkal nyugatabbról közelítette meg Egyiptomot, mint a többi utasszállító - több száz kilométeres kerülővel - írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A gépnek Sarm es-Sejk volt az úticélja, így a lap felhívta az ottani repteret is, ahol vasárnap délután két óra után azt közölték, a gép várhatóan negyven perc múlva megérkezik.

Délután fél négykor aztán ismét keresték Sarm es-Sejk repterét, ahol közölték: a gép végül rendben leszállt, és ötven perc múlva már indul is vissza Budapestre, többek között a korábban kint rekedt magyar turisták egy részével.

Korábban Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője is megerősítette, hogy

gyakran előfordul, hogy kihagynak a jeladók, és a kapitány is dönthet úgy, hogy biztonsági okokból lekapcsolja ezt a műszert.

Mint ismeretes, az egyiptomi légi közlekedésben jelenleg meglehetősen kaotikus állapotok uralkodnak, miután október végén lezuhant egy orosz utasszállító. Sarm es-Sejkben magyar turisták is ott ragadtak a légi közlekedés problémái miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.