Budapesti járatokat is töröltek a Lufthansa-sztrájk miatt

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel -
Lufthansa repülőgép Budapest sztrájk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tovább folytatódik a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja, hétfőn már nemcsak a frankfurti és a düsseldorfi, de a müncheni bázisról induló és oda érkező járatokat is érinti a munkabeszüntetés, több mint 900 járatot törölnek.

Töröltek négy hétfői, Frankfurtból Budapestre közlekedő és három Münchenből Budapestre közlekedő járatot és ezek párjait a Lufthansa légiutas-kísérőinek sztrájkja miatt.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Kneffel

A frankfurti és a düsseldorfi repülőtéren 4:30-tól 23 óráig sztrájkolnak, a müncheni repülőtéren 4:30-tól éjfélig. A Lufthansa vasárnap közölte, hogy összesen 929 járatot kellett törölni, ami 113 ezer utast érint. A munkabeszüntetésben csak a Lufthansa dolgozói vesznek részt, a leányvállalatok, így a Germanwings, a Eurowings, az Austrian Airlines és a Swiss zavartalanul működnek.

A szakszervezet és a munkaadó a korai nyugdíj és az öregségi nyugdíj feltételeiről nem tud megegyezni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.