Az 1876-ban eltűnt párizsi lány egyetlen hibája az volt, hogy olyan férfit szeretett, aki az édesanyja szerint nem volt megfelelő a számára. Ezért évekig egy szobában elzárva tartották. Az ügy a mai napig borzolja a francia közvéleményt. 

Blanche Monnier huszonöt éves volt, amikor nyoma veszett. Mivel a társasági élet aktív tagja volt, hamar feltűnt az eltűnése. Testvére és édesanyja évekig gyászolták a lányt, azonban mint később kiderült, ez csak látszat volt. 1910. május 23-án a párizsi ügyészség egy igen érdekes levelet kapott, amelyben hátborzongató dolgok voltak leírva – írja a Daily Mail

IllusztrációForrás: Thinkstock

"Én kaptam a feladatot, hogy közöljem ezt a különösen érdekes esetet. Egy vénlányról van szó, akit bezárva tartanak a Madame Monnier-házban. A lányt éheztetik, rothadó hulladékokkal táplálkozik huszonöt éve" – állt a levélben. 

Persze azonnal ki is vizsgálták az esetet, és a házban az emeleten egy lelakatolt ajtó mögött megtalálták Blanche-t. A szobában szörnyű bűz és hatalmas mocsok volt. A nő 25 kilósra fogyott.

Az ágyát nem csak étel, de ürülék is borította. Az anyát – akit korábban kitüntettek jótékonysági ügyeiért – letartóztatták, de pár nap múlva szívrohamban meghalt. A fiútestvér is bíróság elé került, de mivel nem találtak terhelő bizonyítékot ellene, elengedték.

A fiatal nő nem élvezhette sokáig a szabadságot. Kiszabadítása után egy elmegyógyintézetbe vitték, ahol meg is halt 12 évvel később.