"A történtekért senki sem hibás" - Eltemették a kukoricába fulladt, kilencéves kisfiút

Forrás: Thinkstock -
temetés kukorica baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy falu siratja Csiki Denielt. Családja néhány napja helyezte végső nyugalomra a kisfiút, akit november 3-án, édesapja munkahelyén temetett maga alá több mázsa kukorica. A testét Pécsett boncolták, szüleinek csak ezután volt lehetőségük eltemetni gyermeküket.

"Rengetegen voltak a szertartáson. A mai napig sokan látogatják az unokám sírját. A gyerekek angyalkákat visznek neki" - mesélte a fiú nagymamája, Csiki Józsefné, Erzsébet asszony. A nagyi sok olyan holmit elvitt már a lakásból, ami fájdalmas emlékeket ébreszt, de a kisfiú néhány személyes tárgyához édesanyja még nagyon ragaszkodik - írja a Blikk.

Illusztrcáció Forrás: Thinkstock

"Bele kell törődnünk, hogy nincs többé. El kell fogadnunk, neki ez volt megírva" - sóhajtott Erzsébet, aki elárulta, a hatóságok már keresték a szülőket. "Őt és az unokám édesanyját is kihallgatták a temetés után. Zsolt elfogadta, hogy nyomoznak, de ő senkit sem hibáztat, önmagát sem."

Mint ismeretes, Csiki Zsolt maga emelte ki fia testét a kukorica közül. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a fiú halálával kapcsolatban, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A lehetséges felelősök között az apuka is szerepel, holott a nagymama szerint sem ő, sem a fiú édesanyja nem hibázott.

"Az anyukája elengedte játszani, az apja meg rászólt, hogy menjen haza, amikor meglátta, hogy Deniel a kukoricafeldolgozóban van a barátaival. A történtekért senki sem hibás" - fogalmazott Erzsébet.

A hatóságok azonban máshogy gondolják: aki a területre engedte a gyerekeket, az felel a tragé­diáért, és a nyomozás lezárultával az illető akár ötévnyi börtönbüntetést is kaphat.

"Nagyon hiányzik Deni! Tündéri gyerek volt, igazi kis angyal, a kishúga még most is érzi a jelenlétét" - mesélte a nagymama. "Sokan segítenek, állnak mellettünk a nehéz pillanatokban. Deni szülei még gyászolnak, de mindannyian tudjuk, előbb-utóbb talpra kell állnunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.