Egy túlélő vallomása: „Túléltem a szeptember 11-i és a Bataclanban történt terrortámadást"

Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard -
terrortámadás túlélő Bataclan Párizs lövés merénylet New York World Trade Center tanú
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 36 éves Matthew New Yorkból költözött át Párizsba. Mindkét merényletnek tanúja volt, és mindkettőt túlélte.

A vezetékneve elhallgatását kérő Matthew 2001. szeptember 11-én épp a World Trade Center ikertornyok lábánál volt, amikor az egyikbe belecsapódott egy repülőgép.

Egy gyászoló a párizsi Bataclan előtt a november 13-i párizsi merényletsorozat után Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Menekülés közben lövés érte a lábát, a terroristák a fegyvereik újratöltésével voltak elfoglalva, és nem törődtek tovább Matthew-val, aki kúszva próbálta elérni a kijáratot. Végül a Le Monde francia lap újságírójának, Daniel Psennynek köszönheti, hogy sikerült elmenekülnie a helyszínről: a férfi a lakásába húzta a kimerültségtől és vérveszteségtől összeesett Matthew-t, ám közben őt is meglőtték a terroristák.

/1511/Feket2015111413484
Ez a francia fiú készítette a párizsi merénylet után milliók által posztolt képethttp://www.life.hu/kult/20151116-jean-jullien-muvesz-rajzolta-az-eiffel-tornyot-bekejelkent-abrazolo-kepet-a-parizsi-merenylet-utan.htmlPolitikusok, hírességek, hétköznapi emberek posztolták a Pray for Paris hashtaggel azt a rajzot, amelyen az Eiffel-torony látható békejellé alakítva. Most az is kiderült, ki alkotta meg a péntek esti terrortámadások szimbólummá vált képet. Kult--Íme, a párizsi emberek válasza a terrorrahttp://www.life.hu/news/20151120-a-parizsi-terrortamadas-utan-ujra-megteltek-az-ettermek.htmlNem csak Párizst, egész Európát, sőt, az egész világot sokkalta a múlt pénteki terrortámadás. A Párizsban élők szeretnék azonban megmutatni, hogy nem élnek félnek feladni a hétköznapi életüket. News--Néhány hónapja volt a leszerelésig a Párizsban lelőtt rendőrkutyánakhttp://www.life.hu/news/20151123-diesel-a-parizsi-tuzharcban-lelott-rendorkutyanak-nehany-honapja-volt-hatra-a-leszerelesig.htmlElőször szólalt meg Diesel, a párizsi tűzharcban elpusztult eb gazdája. NewsOrigoA párizsi terror után: Kőkemény lesz az Eagles of Death Metal első interjújahttp://www.life.hu/news/20151122-ez-lesz-az-eagles-of-death-metal-elso-interjuja-a-parizsi-terrortamadas-utan.htmlAz öltözőjükben lezajlott mészárlást csak egy kisgyerek élte túl, aki az énekes bőrkabátja alá rejtőzött. NewsOrigoCeline Dion a párizsi áldozatok emlékére énekelthttp://www.life.hu/news/20151123-celine-dion-a-parizsi-aldozatok-emlekere-enekelt.htmlCeline Dion gyönyörű dalt énekelt az American Music Awards díjátadón. A párizsi terrortámadás áldozataira emlékezett. News--Életben van a párizsi terrortámadás során az ablakban lógó terhes nőhttp://www.life.hu/news/20151117-el-es-jol-van-a-bataclan-ablakabol-kilogo-terhes-no-egy-ferfi-mentette-meg-az-eletet.htmlA fiatal nő a Bataclan egyik ablakpárkányába kapaszkodva próbált menekülni, de nem járt sikerrel. Egy, a klubban szórakozó férfi sietett a segítségére, aki a saját életét is kockáztatta a mentés alatt. NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.