A válasz: valószínűleg nem. Sajnos ebben az évben sem kedvez nekünk az időjárás, és elfelelhetjük a bejgli utáni hógolyózást. Nézzük, mire számíthatunk a következő hetekben. 

Szerdán keleten számíthatunk még kisebb csapadékra, a hőmérséklet pedig napközben 8-13°C-ig melegszik. Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 fok körül alakul. Pénteken többnyire erősen felhős lesz az ég. Párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 fok körül alakul. A hétvégén elég csípős idő ígérkezik, az átlaghőmérséklet 4 és 8 fok között alakul - írja az Időkép.  

Forrás: Thinkstock

A hónap közepétől ismét lehűlés jön, de számottevő csapadék nem várható, és hóval is csak havas eső formájában találkozunk a hónap első felében. December végén sem számíthatunk nagy változásra: karácsony környékén -4°C és +2°C körül alakul a nappali, -9°C és 0°C között az éjszakai hőmérséklet. Hóesés erre az időszakra a jelenlegi előrejelzések szerint nem várható. Szenteste és másnap ködös, hideg időre, december 26-án havas esőre kell számítani.