Elhunyt Gabriele Ferzetti, a Volt egyszer egy Vadnyugat és minden idők legjobb James Bond-filmjének sztárja

Forrás: Mokép -
halál Gabriele Ferzetti színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kilencvenéves korában elhunyt Gabriele Ferzetti, a hatvanas évek meghatározó olasz színésze, aki leghíresebb alakítását Michelangelo Antonioni A kaland című remekművében nyújtotta.

Közel hét évtizedes karrierje során több mint 160 filmben szerepelt - írja cikkében az Origo.

Monica Vitti és Gabriele Ferzetti A kaland című filmben Forrás: Mokép

Ő volt a mozgássérült vasútmágnás Sergio Leone Volt egyszer egy Vadnyugat című legendás westerjében, az általunk minden idők legjobb James Bond-filmjének kikiáltott Őfelsége titkosszolgálatában című epizódban a Draco nevű gengszterfőnök játszotta, John Huston A Biblia című háromórás eposzában Lót szerepében láthattuk, de ismerős lehet Az éjszakai portás című 1974-es drámából.

Gabriele Ferzetti a Volt egyszer egy Vadnyugat című filmben Forrás: Mokép

Legutóbb a Tilda Swinton főszereplésével készült 2010-es Szerelmes lettem-ben alakította a haldokló családfőt, aki a fia és az unokája között osztotta szét a birodalmát a filmben. Ezt a figurát állítólag a Fiat-birodalom ura, Gianni Agnelli alapján mintázták.

Gabriele Ferzetti, Alba Rohrwacher és Tilda Swinton a Szerelmes lettem című filmben Forrás: Szuez Film Kft.

Antonioni először az 1955-ös A barátnők című filmjében rendezte Ferzettit, de együttműködésük csúcsa az öt évvel későbbi A kaland volt, amelyben a színész egy megrögzött nőcsábászt játszott, aki felesége és ismerősei társaságában hajókázni indul a Lipari-szigetek körül. A kaland-ot a cannes-i premierjén még kifütyülték, de később hatalmas kritikai siker lett, a New Yorker befolyásos kritikusa, Pauline Kael az év filmjének választotta 1960-ban, és évtizedek óta megkerülhetetlen klasszikusként tartják számon.

Nemi erőszakkal vádolják az egyik leghíresebb férfipornóst, James Deenthttp://www.life.hu/news/20151203-james-deen-pornofilmest-nemi-eroszakkal-vadolja-exbaratnoje-stoya.htmlA felnőttfilmes tagadja, hogy igaz lenne exbarátnője vádja, miszerint annak idején, kapcsolatuk alatt szexuálisan bántalmazta a szintén szakmabeli Stoyát. News--Boldog születésnapot a nemzet úszójának, Cseh Lászlónak!http://www.life.hu/news/20151203-cseh-laszlo.htmlOlimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, kilencvenötszörös magyar bajnok sportoló. Igazi ikon, akire a mai napig büszkék lehetünk! 30 éves lett Cseh Laci! News--Mi?! Kitiltották Chris Brownt Ausztráliából!http://www.life.hu/news/20151203-chris-brown-nem-mehet-ausztraliaba-mert-tavaly-bantalmazta-rihannat.htmlSzeptemberben az ausztrál kormány nem engedélyezte, hogy a rapper/hip-hop sztár belépjen az országba. Az ok: Chris erőszakos múltja. News--Erőszakoskodni akart, helyette jól elverték http://www.life.hu/news/20151203-meg-akarta-eroszakolni-aldozatat-helyette-egy-kulccsal-jol-megvertek-bortonbe-kerult.htmlA 35 éves Johnathon Holmes valószínűleg egy életre megtanulta, hogy a nemi erőszak súlyos következményekkel jár. A sheffieldi férfi tettért négy és fél évet kapott, emellett pedig kórházi kezelésre is szorult. NewsThinkstockAz Origóé az év applikációjahttp://www.life.hu/news/20151203-az-origoe-az-ev-applikacioja.htmlAz Origo applikációja zsebelte be az Év applikációja Minőségi díját. A híralkalmazás elsőként lett elérhető okosórán és tévén is a mobilok mellett. News--Lopott műkincseket kerestek Lagzi Lajcsi birtokánhttp://www.life.hu/news/20151203-lagzi-lajcsi-birtokan-lopott-mukincseket-kerestek-a-rendorok.htmlAhogy a Life.hu is megírta, kedden rendőrök tucatjai lepték el Lagzi Lajcsi birtokát, az első információk szerint lopott autók miatt. A legújabb hírek szerint azonban műkincseket is kerestek. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.