Mi jöhet még? Azok után, hogy Galambos Lajos szeptember vége óta előzetes letartóztatásban van, és időközben több furcsa, a személyét érintő ügy is napvilágra került, most itt egy újabb eset, ami miatt magyarázkodnia kell.

Nagy értékű biztosítási csalás miatt nyomoz ugyanis a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), amely már meg is kérdezte az ügyben a legismertebb magyar trombitást - írja a Blikk.

Forrás: --

A lap információja szerint az egyik biztosítótársaság tett feljelentést az ügyben, miután Lagzi Lajcsi százmilliós kártérítést akart behajtani a cégen. Lajcsi a kárigény benyújtásakor azt állította, hogy négy esztendővel ezelőtt leégett a boldogasszonypusztai birtokán egy magtár. Csakhogy a biztosító illetékesei úgy gondolták,

ebben az esetben szándékos gyújtogatás történt, és a biztosítással akart pénzhez jutni az elkö­vető.

A lap megkérdezte a rendőrséget is a biztosítási üggyel kapcsolatban, ahol megerősítették információnkat, miszerint a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya valóban nyomozást indított csalás bűntettének elkövetése miatt. "Jelenleg még ismeretlen tettes ellen folyik nyomozás" - állt a sajtóosztály lapunknak küldött hivatalos válaszában.

Galambos Lajos érkezik a Budaörsi Járásbíróságra 2015 szeptember 24-énFotó: Szabó Gábor - Origo

A lap felhívta a mulatószenész ügyvédjét, dr. Fröhlich Krisztiánt, aki szerint védence nem követett el semmit, sőt megjegyezte: ő is feljelentette a biztosítótársaságot.

Mivel a biztosító nem fizette ki a kárigényt, szó sincs csalásról. Galambos pedig polgári pert indított a cég ellen."

Lagzi Lajcsit víz-, gáz- és áramlopással, valamint vesztegetéssel gyanúsítják, emiatt van szeptember vége óta előzetes letartóztatásban a székesfehérvári büntetésvégrehajtási-intézetben. Ráadásul időközben összefüggésbe hozták a nevét egy műkincsrablással is, valamint a NAV azt is vizsgálja, hogy a birtokán talált benzinkút legálisan üzemelt-e.