Több méter mély kútba vetette magát egy 55 éves nagyesztergádi férfi, mert anyukája azt mondta, oda dobta a ház kulcsait. Súlyosan megsérült.

Még mindig nem tért magához a sokkból Erzsi néni, akinek a fiát egy közel húsz méter mély kútból kellett kimenteniük a tűzoltóknak. S. Mihály önszántából mászott be, édesanyja idegességében ugyanis azt mondta neki: oda dobta a lakáskulcsait.

IllusztrációForrás: Thinkstock

„Együtt élünk békében, de a fiam nagydohányos, súlyos függő. Már évek óta komoly vitatéma ez köztünk. Korábban napi két dobozzal is elszívott, de próbáltuk leszoktatni, először fél dobozra, majd pár szálra. A boltban is tudták, hogy nem kaphat, csak egy szálat. De nehezen bírta ki cigaretta nélkül, ezért ha nem kapott, a környéken gyűjtögette a csikkeket” – mesélte a Borsnak Erzsi néni. Aznap is így történt, a háromórás cigi után Mihály még egyre vágyott.

„Mondtam neki, hogyha elmegy csikkezni, nem jöhet haza. Ő megígérte, hogy nem tesz ilyet, de ahogy kimentem az udvarra, kiszaladt. Mire hazajött, bezártam az ajtót. Kérte a kulcsait. Mondtam, hogy a kútba dobtam. Ki gondolta volna, hogy egy 55 éves, értelmes, tanult férfi komolyan veszi és utánamászik?” – teszi fel a kérdést döbbenten az asszony. Erzsi néni egy hatalmas csobbanást hallott, akkor sejtette, hogy baj van.

„Láttam, hogy a kút teteje nyitva van, Mihály sehol. Lenéztem, és sokkot kaptam, a fiam ugyanis egy pici fémvödörrel akarta leengedni magát a húszméteres mélységbe, aminek az alján két és fél méter víz van! Ha nincs a kútban egy rúd, amibe beleakadt, megfulladt volna. Ha elszakad a vékony drót, halálra zúzza magát” – mondta az asszony, akinek a fia súlyos sérüléseket szenvedett, majdnem kihűlt és a bokáját is műteni kellett.