A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az UNESCO

Forrás: MTI/Róka László -
kreatív város Magyaroroszág UNESCO Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legkreatívabb városai közé választotta Budapestet az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) - közölte a Design Terminál.

Nyert a Design Terminál pályázata, az UNESCO felvette Budapestet a Kreatív Városok Hálózatába. Közép-Európából elsőként a magyar főváros kapta meg a "Design Városa" címet - tették hozzá.

Forrás: MTI/Róka László

A 2004-ben alapított UNESCO Kreatív Városok Hálózata azokat a városokat gyűjti, amelyek kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A hálózat tagjaként a városok lehetőséget kapnak arra, hogy bemutassák kreatíviparukat, részt vegyenek a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében.

"Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként" - olvashatók a közleményben Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetőjének szavai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.