Benkó Sándor özvegye: "Nem gondoltuk, hogy ennyire közel van a vég"

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
halál özvegy Benkó Sándor kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy a Life.hu korábban beszámolt róla, 75. életévében elhunyt a híres magyar zenész, Benkó Sándor, aki májtranszpalntációra várt. 

"Szinte még arra sem volt időm, hogy kisírjam magam. Jó ideje küzdött már májbetegséggel, folyamatosan járt kivizsgálásokra. Az elmúlt egy hónapot kórházban töltötte. Volt szó arról, hogy transzplantációt csinálnak az orvosok, de sajnos erre már nem kerülhetett sor. Valójában tisztában voltunk azzal, hogy egy 76 éves embernél már nem igazán végeznek ilyen műtétet, de arra nem gondoltunk, hogy ennyire közel van a vég" – mondta a Blikknek Katalin, Benkó Sándor özvegye.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

"Azt gondoltuk, a kivizsgálások után hazajön majd a kórházból… Hatvan éven keresztül éltem vele, és csak jót tudok mondani róla. Rendkívül si­keres ember volt, kiváló zenész, aki sokszor mégis magányba temetkezett. De neki szüksége volt erre. Szüksége volt arra, hogy egyedül harcoljon, és sorra érje el a sikereit" – tette hozzá az özvegy, akit a bajban szerencsére szerető család vesz körül, gyerekei és három unokája mellette áll.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas klarinétos egyik legféltettebb gyermeke maga a Benkó Dixieland Band volt, amit 1957-ben alapított. Hogy mi lesz a zenekar sorsa, egyelőre nem lehet tudni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.