Egymilliós látogatottsággal zárta az évet a budapesti állatkert

Forrás: MTI/Mohai Balázs -
látogató állatok Hanga Zoltán Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek alatt már elérte a tavalyi látogatószámot a Fővárosi Állat- és Növénykert. Az évet valamivel több, mint egymilliós látogatottsági adattal zárhatják - mondta Hanga Zoltán szóvivő az M1-en.

Karácsony első napján is sokan voltak az állatkertben, mivel több családban is hagyomány, hogy ilyenkor ellátogatnak a kertbe. Hanga Zoltán elmondta, hogy a budapesti állatkert az ország leglátogatottabb kulturális intézménye, közgyűjteménye egymillió fölötti látogatóval. Budapesten 900 különböző állatfaj és 10 ezer egyed található meg, ez európai összehasonlításban nagyon változatosnak számít.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A szóvivő beszélt az állatkert fejlesztéséről is, mint mondta, a vidámpark volt területén egy játszóházat és állatsimogatót akarnak építeni 2017 elejére,illetve egy Pannon Park nevezetű részt, amely 2019-re valósulhat meg 25 milliárd forintból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.