Jogosan nem beszél a család Schumacher állapotáról

Forrás: AFP -
síbaleset közlemény Forma-1 jogász család Michael Schumacher állapot autóversenyző gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Régóta nem tudni semmit a két évvel ezelőtt súlyos síbalesetet szenvedett Schumacher állapotáról, amelyről eddig csupán néhány hivatalos közleményt adott ki családja. Egy német ügyvéd szerint nem is kötelezhetik a családot arra, hogy információt adjon a lábadozó egykori Forma-1-es pilótáról.

Mint a Life.hu megírta, immár 2 éve, hogy Michael Schumacher síbalesetet szenvedett a francia Alpokban. A tragédia óta a Forma-1-es pilóta családja hivatalos közleményekben adott hírt az autóversenyző állapotáról, amelyről - tájékoztatás híján - jó ideje nem hallhattak a rajongók és az érte aggódók.

Forrás: AFP

A GP Hírek szerint azonban teljes joggal hallgat a család Schumacher állapotáról: a német médiaügyeivel foglalkozó ügyvéd, Felix Damm szerint a család nem kötelezhető arra, hogy tájékoztassa a nyilvánosságot - derül ki a DPA hírügynökségnek adott interjújából.

Maga a baleset a jelenkori történelem eseményei közé tartozik, ezért arról tudósíthattak. Utána viszont nincs szó ilyen kötelezettségről.

A tavaly ősz óta a svájci otthonában ápolt Schumacherről időnként megjelenik egy-egy hír a sajtóban, de a német menedzsere és szóvivője, Sabine Kehm ezeket rendre cáfolja - ahogyan tette azt nemrég, amikor felmerült, hogy újra tud járni a hétszeres világbajnok autóversenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.