szexuális erőszak színész börtön Bill Cosby bíróság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szabadlábra került Bill Cosby, aki ellen szerdán délelőtt emeltek vádat szexuális bántalmazás miatt. Családja egymillió dolláros óvadékot tett le.

A híres komikus szerdán, helyi idő szerint délután jelent meg Philadelphia egyik elővárosának bíróságán. Leadta az útlevelét és készpénzben befizette az egymillió dolláros óvadék tíz százalékát. A korában nagyhatalmú művész megtörten, botra támaszkodva érkezett a bíróságra, s a várakozó újságíróknak nem volt hajlandó nyilatkozni.

Forrás: AFP/Stan Honda

Perében az első meghallgatás január 14-én lesz. Bill Cosby ellen - aki az Egyesült Államok egyik legkedveltebb színésze, írója, producere - szerdán délelőtt emeltek vádat szexuális bántalmazás miatt. Több mint negyven nő állítja róla azt, hogy évtizedekkel korábban bekábítószerezte és szexuálisan bántalmazta őket. A vádlók között olyan hírességek is vannak, mint például Janice Dickinson vagy Beverly Johnson, a két szupermodell. A most 78 éves művész azonban mindig tagadta a vádakat, sőt, egyik vádlóját rágalmazásért be is perelte. Szerdán egyetlen ügyben - egy ma 42 éves kanadai nő állítólagos szexuális bántalmazása ügyében - emeltek vádat ellene, s ha bűnösnek találják, akár tíz évig terjedő börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.