Elhunyt Varga Sándor rádiós műsorvezető, szerkesztő

Forrás: Thinkstock -
halál műsorvezető Varga Sándor Kossuth Rádió szerkesztő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Türelemmel viselt súlyos betegségét követően 54 éves korában, hétfőn elhunyt Varga Sándor, a Kossuth rádió Krónika című hírműsorának szerkesztő-műsorvezetője – közölte a család. 

Varga Sándor 1962. április 28-án született, felsőfokú végzettségét az Eszterházy Károly Főiskola rajz–földrajz, kommunikáció szakán végezte, majd elvégezte a Honvédelmi Minisztérium népművelői kurzusát.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Hivatását Szolnokon kezdte a Magyar Rádió szolnoki stúdiójában mint szerkesztő-műsorvezető. 1995-től a Magyar Rádió Krónika című műsorának szerkesztőjeként és műsorvezetőjeként dolgozott. A Lánchíd rádióban folytatta szakmai munkáit 2007-től mint hírigazgató, illetve mint szerkesztő, majd a székesfehérvári Fehérvár Médiacentrum alapító hírigazgatója lett. Ezután a Kossuth Rádió Krónika című műsorának vezető szerkesztője lett.

A rádiós műsorvezető, szerkesztő 2006-ban nívódíjat kapott, majd 2013-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg a magyar kultúrában végzett munkájáért. 2015. november 11-én Polgármesteri Elismerő Érmet kapott Cser-Palkovics Andrástól, Székesfehérvár polgármesterétől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.