Több robbanás volt csütörtökön az indonéziai főváros, Jakarta központjában, az első értesülések szerint legalább hat ember életét vesztette, köztük három rendőr. Lövéseket is lehetett hallani. Joko Widodo indonéz elnök terrorcselekménynek minősítette a Jakartában csütörtökön végrehajtott támadást.

Az ENSZ jakartai irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani a világszervezet egyik regionális képviselője, Jeremy Douglas Twitter-bejegyzése szerint - tájékoztat az Origo.

Jeremy Douglas az ENSZ egyik regionális képviselője osztotta meg ezt a fotót a Twitteren, ahol azt írja, irodája előtt nagy erejű robbanás volt, majd további detonációkat és fegyverropogást lehetett hallani.Forrás: Origo

Sajtóértesülések szerint összesen hat robbanószerkezet lépett működésbe.Rendőrségi források szerint

legalább egy robbanást öngyilkos merénylő idézett elő.

Az egyik robbanás helyszíne egy Starbucks kávézó volt, egy másik egy bevásárlóközpont közelében történt. A támadásban egy rendőrségi szóvivő szerint legalább hat ember meghalt, köztük három rendőr. Az indonéz államfő megszakította jávai hivatalos útját, hogy visszatérjen a fővárosba. Emellett arra utasította az ország biztonsági erőit, hogy fogják el az elkövetőket.