Hosszú Katinka és Cseh Laci lett az év sportolója

Forrás: AFP/Jack Guez -
Cseh László Hosszú Katinka Év sportolója
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka és Cseh László lett 2015 legjobb női és férfi sportolója a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjainak szavazatai alapján - írja az Origo.

Az Év női sportolója Hosszú Katinka az austini versenyzése miatt nem lehetett a helyszínen, a Nemzeti Színházban, így a háromszoros olimpiai bajnok Balczó András végül az úszónő édesanyjának adta át a díjat.

Forrás: AFP/Jack Guez

"Köszönöm a díjat Katinka nevében is. Szeretett volna itt lenni, de a felkészülése miatt fontos az austini verseny. Eddig is keményen megdolgozott a sikereiért, ezentúl sem lesz másképp. A lányom, ha valamibe belekezd, legyen az bármilyen nehéz is, nem adja fel, hanem végigcsinálja. Kívánom, hogy az idei évben is teljesüljön minden álma" - mondta Bakos Barbara.

Az Év férfi sportolója Cseh László lett. "Tavaly januárban, amikor klubot és edzőt váltottam, azt mondta, olimpiai bajnok akarok lenni. Sokan azt hihették, túl nagyokat gondolok magamról. Szerencsére sikerült megmutatni, mi van bennem. Remélem, sikerült valóra váltani az álmom" - nyilatkozta az úszó.

Forrás: AFP/Jack Guez

Az edzőknél Dárdai Pál toronymagasan verte a két úszóedzőt, Shane Tusupot és Plagányi Zsoltot, Király Gábor lett az év labdarúgója, a legjobb csapat címet pedig az Eb-re kijutó futballválogatott szerezte meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.