Nyolcvan éve nem látott hurrikán alakult ki az Atlanti-óceán felett

Forrás: AFP/NASA -
hurrikán Atlanti-óceán január
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvan éve nem volt példa hasonló időjárási jelenségre, mint ami most alakult ki az Atlanti-óceán felett. Januárban utoljára 1938-ban volt hurrikán.

Június elsejétől november harmincadikáig tart a hurrikánszezon az Atlanti-óceánon. A CNN adatai szerint az Alex nevű hurrikán 1938 óta az első, amelyik januárban alakult ki. A hurrikánok 1851 óta vezetett statisztikáiban korábban mindössze három alkalommal jegyeztek le hasonlót.

Forrás: AFP/NASA

Az Amerikai meteorológusok szerint rendkívül szokatlan, hogy hurrikán alakuljon ki januárban, a viszonylag hideg, húszfokos tengervíz felett. A szakértők szerint Alex szerencsére nem fog közvetlenül lecsapni az Egyesült Államokra vagy Európára, hanem feltehetően északi irányba, Grönland felé halad tovább.

Letartóztatták a Backstreet Boys sztárját, Nick Carterthttp://www.life.hu/news/20160115-nick-carter-a-backsreet-boys-enekeset-kocsmai-verekedes-miatt-letartoztattak.htmlA tinilányok egykori bálványa kocsmai verekedésbe keveredett egy floridai bárban, ahol a hírek szerint fojtogatta az egyik kidobót. News--Anglia legnagyobb bulijával készülnek megünnepelni Erzsébet királynő születésnapjáthttp://www.life.hu/news/20160115-erzsebet-kiralyno-90-szuletesnapjat-hatalmas-bulival-unneplik.htmlA hírek szerint Anglia soha látott még akkora ünnepséget, amellyel a brit uralkodónő 90. születésnapját készülnek megünnepelni. News--Lagzi Lajcsi: Nem leszek öngyilkoshttp://www.life.hu/news/20160115-galambos-lajos-soha-nem-tervezett-ongyilkossagot.htmlKicsit több, mint egy hét múlva kiderül, hogy meghosszabbítják-e Galambos Lajos előzetes letartóztatását. A zenész a börtönből üzent ügyvédjével. News--Hosszú Katinka és Cseh Laci lett az év sportolójahttp://www.life.hu/news/20160115-hosszu-katinka-es-cseh-laci-lett-az-ev-sportoloja.htmlHosszú Katinka és Cseh László lett 2015 legjobb női és férfi sportolója a Magyar Sportújságírók Szövetsége tagjainak szavazatai alapján - írja az Origo. NewsAFPGyőzike apja hazahozatja Skóciából Gáspár Dávid holttestéthttp://www.life.hu/news/20160115-gyozike-apja-hozatja-haza-a-20-eves-gaspar-david-holttestet.htmlTragikus autóbalesetben életét vesztette Gáspár Dávid Skóciában. A húszéves fiú holttestét az idősebb Gáspár Győző segít hazahozatni. News--Buddha-szobrot csinálnak a mumifikálódott szerzetesbőlhttp://www.life.hu/news/20160114-buddha-szobrot-csinalnak-a-mumifikalodott-94-eves-koraban-elhunyt-szerzetesbol.htmlA 94 éves korában elhunyt szerzetesre tökéletes állapotban találtak rá három és fél évvel a halála után. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.