Így fest egy lombikpanda - Bej Bej eszméletlenül cuki!

Forrás: MTI/AP/Jose Luis Magana -
Washington fotó panda mesterséges megtermékenyítés állatkert cuki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bej Bej, az imádnivaló pandabocs most mutatkozott be először a nagyközönségnek. Az állat még augusztusban született egy sikeres mesterséges megtermékenyítési program eredményeként.

Bej Bej augusztus 22-én látta meg a napvilágot a washingtoni Smithsonian Nemzeti Állatkertben, ahol anyja, Mej Hsziang sikeres mesterséges megtermékenyítésen esett át. A kis állatnak (aki már nem is olyan kicsi, hiszen majdnem tíz kilót nyom) ikertestvére is volt, de ő ezen a héten pusztult el, így a közönség már nem láthatta.

A mesterséges megtermékenyítés útján született kölyköt ezen a napon mutatták be először a nagyközönségnek Forrás: MTI/AP/Jose Luis Magana

Bej Bej azonban nem maradt testvér nélkül, hiszen van egy nővére is, Bao Bao, aki szintén egészséges és szépen cseperedik. A bocsokat rekordszámú, 4300 látogató fogadta az állatkertben, mivel most mutatkoztak be először a nagyközönség előtt. A Bej Bej név egyébként "drága kincset" jelent kínai nyelven.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.