Betiltják a kutyasétáltatást Kőbányán

Forrás: Thinkstock -
kutya Kőbánya sétáltatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pórázon sem lehet majd sétáltatni a kedvenceket Budapesten, a X. kerületben. Csak a kutyafuttatókban lesz helyük az ebeknek. 

Júniustól a X. kerületi parkokban nem lehet majd kutyákat látni. A helyi önkormányzat ugyanis megszavazta azt a rendeletet, miszerint még pórázon sem lehet ott sétáltatni az állatokat- számolt be az RTL Klub híradója.

Forrás: Thinkstock

Kizárólag a kijelölt kutyafuttatókban lesz lehetőségük a gazdáknak az ebek lemozgatására. Aki mégis parkba viszi az állatát, az akár 200 ezres bírságra is számíthat.
A szigorításra azért volt szükség, mert előfordultak olyan magatartások, melyek megzavarták a lakók nyugalmát. A kerületi állattartók nem értenek egyet a döntéssel, az állatvédők pedig petíciót indítottak a rendelet enyhítéséért. Az önkormányzattal a jövő héten tárgyalnak majd az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.