Egy hónapig rövidített útvonalon jár a H5-ös HÉV

Forrás: MTI/Jászai Csaba -
utazás Budapest közlekedés HÉV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár pár nappal ezelőtt befejeződött a fonódó villamos felújítása, a Budapesten közlekedők azonban nem lélegezhetnek fel. A BKK oldalán olvasható információk szerint egy teljesen hónapra elveszíthetjük a szentendrei hévet.  

A közelmény így hangzik: 2016. január 23-án, szombaton az első járat indulásától február 22-én, hétfőn az utolsó járat indulásáig a H5-ös HÉV helyett pótlóbusz, a 109-es autóbusz, illetve a Budai fonódó villamoshálózat részeként közlekedő 19-es villamos szállítja az utasokat a Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H között, mert a Bem rakparti HÉV-alagútban teljes ágyazatcserét végeznek. A munka ütemezésénél a BKK kiemelt figyelmet fordított arra, hogy ne a Budai fonódó villamoshálózat forgalomkorlátozásaival egyidejűleg induljon el a H5-ös HÉV alagútjának rekonstrukciója - írja a BKK.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.