Már eltávolították azt a Facebookra feltöltött sokkoló videót, amelyen egy Mad Matt nevű felhasználó leharapja az eredetileg a kígyójának tenyésztett patkány fejét.

Hatalmas felháborodás övezte azt az egyik Facebook-csoportban közzétett videót, amely egy Mad Matt nevű csoportban jelent meg: a Telegraph beszámolója szerint a felvételen egy Matt Maloney nevű férfi belép egy házba, ahol egy ismeretlen fejen üti, majd széttör egy széket a hátán. A legmegosztóbb jelenetnél Maloney leharapja, majd lenyeli egy patkány fejét, amit 3 feles vodkával kísér le.

Forrás: Facebook/Mad Matt

Ezután a kamera felé fordul, és azt mondja a nézőknek: ezt próbálják meg felülmúlni. A felkavaró videót több százezren látták, a készítőket pedig számtalan negatív kommenttel illették a felhasználók: szinte kivétel nélkül mindenki embertelennek, betegnek titulálta a főszereplőt, és a legrosszabbakat kívánták neki.

Matt azzal védekezett, hogy a videóban szereplő patkány tenyészállat volt, és egyébként is meghalt volna, mert a kígyójának szánta, és sokkal jobban járt így, mert nem szenvedett olyan sokat. A Telegraph szerint a helyi rendőrség tud a videó létezéséről, de az ügyben minden vizsgálatot a brit RSPCA álltavédő szervezet folytat, amelynek szóvivője, Michael Beatty elmondta: komolyan veszik az ügyet. El fogjuk kapni azt a személyt - fogalmazott. A videót azóta eltávolították.

Állatkínzó gyerekek – Megmutatjuk, mi lesz belőlük
Az állatokkal szemben elkövetett erőszakot már jó ideje veszélyes pszichopata viselkedésformaként definiálják a szakértők. A tapasztalat az, hogy az erőszaktevés nem áll meg az állatoknál... A Life.hu az állatkínzó gyerekekről kérdezte a szakembert: a cikkért kattints ide!