Galambos Lajos ügyvédjét telefonon értük el. Dr. Fröhlich Krisztián megerősítette, hogy a zenész vasárnap már otthon ebédelhet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a bíróság péntek délutáni döntése alapján a vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenészt kiengedik az előzetesből. A zenész ügyvédjét kérdeztük a részletekről és arról, hogy ez a döntés mennyire vétózható meg, akár vasárnap reggelig. 

2015. szeptember 24. Galambos Lajos bilincsbenFotó: Szabó Gábor/Origo

„Két indítványról kell beszélnünk. Az első az ügyészi indítvány, ami szerint, a nyomozás érdekében, január 25-től, még két hónapig hosszabbítsák meg az előzetes letartóztatást. Ezzel szemben a védelem indítványa azt állítja, hogy nincs olyan nyomozási indok, érv, ami az előzetes letartóztatás fenntartását indokolja. Mivel a védelem indítványát fogadta el a nyomozási bíróság, mi elégedettek vagyunk. Az ügyészségnek három napja van a fellebbezésre, és valószínűleg élni is fog ezzel a lehetőséggel” – mondta az ügyvéd, aki biztos benne, hogy Lajcsi a vasárnap ebédre otthon lesz. 

Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-énFotó: Szabó Gábor/Origo

Annyit még elárulhatok, hogy a bv-ben a szabadulással kapcsolatos büntetés-végrehajtási kollégát berendelték vasárnap reggelre, így biztos, hogy Galambos Lajos kiléphet holnap a börtön kapuján” –  magyarázta dr. Fröhlich Krisztián, aki arról is mesélt, hogyan fogadta a hírt Lajcsi. 

Hazudnék, ha azt mondanám, szomorú, természetesen nagyon örült, 

azt azonban nem értette, hogy miért vasárnap szabadul, mert péntek estétől vasárnap reggelig már semmi nem történne. Ennek pusztán jogi formalitása van, hiszen a korábbi elrendelő határozat hatálya 24-éig tart, és ezt be kell tartani a hatóságoknak” – szögezte le az ügyvéd, akit arról is kérdeztem, ott lesz-e holnap reggel Lajcsi mellett. 

„Természetesen, hiszen én hozom ki, pontos koreográfia lesz, autóval fogok beállni, mert ügyfelem csomagjait, szintetizátorát is el kell hoznunk.”