Most már biztos! Lajcsit holnap szabadlábra helyezik –Ügyvédje nyilatkozott a Life.hu-nak

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
szabadlábra helyezés szabadulás Galambos Lajos ügyészség Dr. Fröhlich Krisztián börtön Lajcsi ügyvéd bíróság előzetes letartóztatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Lajos ügyvédjét telefonon értük el. Dr. Fröhlich Krisztián megerősítette, hogy a zenész vasárnap már otthon ebédelhet.

Ahogy a Life.hu is megírta, a bíróság péntek délutáni döntése alapján a vesztegetéssel és lopással gyanúsított zenészt kiengedik az előzetesből. A zenész ügyvédjét kérdeztük a részletekről és arról, hogy ez a döntés mennyire vétózható meg, akár vasárnap reggelig.

2015. szeptember 24. Galambos Lajos bilincsben Fotó: Szabó Gábor/Origo

„Két indítványról kell beszélnünk. Az első az ügyészi indítvány, ami szerint, a nyomozás érdekében, január 25-től, még két hónapig hosszabbítsák meg az előzetes letartóztatást. Ezzel szemben a védelem indítványa azt állítja, hogy nincs olyan nyomozási indok, érv, ami az előzetes letartóztatás fenntartását indokolja. Mivel a védelem indítványát fogadta el a nyomozási bíróság, mi elégedettek vagyunk. Az ügyészségnek három napja van a fellebbezésre, és valószínűleg élni is fog ezzel a lehetőséggel” – mondta az ügyvéd, aki biztos benne, hogy Lajcsi a vasárnap ebédre otthon lesz.

Galambos Lajos, vagyis Lagzi Lajcsi a Budaörsi Járásbíróságon 2015. szeptember 24-én Fotó: Szabó Gábor/Origo

Annyit még elárulhatok, hogy a bv-ben a szabadulással kapcsolatos büntetés-végrehajtási kollégát berendelték vasárnap reggelre, így biztos, hogy Galambos Lajos kiléphet holnap a börtön kapuján” – magyarázta dr. Fröhlich Krisztián, aki arról is mesélt, hogyan fogadta a hírt Lajcsi.

Hazudnék, ha azt mondanám, szomorú, természetesen nagyon örült,

azt azonban nem értette, hogy miért vasárnap szabadul, mert péntek estétől vasárnap reggelig már semmi nem történne. Ennek pusztán jogi formalitása van, hiszen a korábbi elrendelő határozat hatálya 24-éig tart, és ezt be kell tartani a hatóságoknak” – szögezte le az ügyvéd, akit arról is kérdeztem, ott lesz-e holnap reggel Lajcsi mellett.

„Természetesen, hiszen én hozom ki, pontos koreográfia lesz, autóval fogok beállni, mert ügyfelem csomagjait, szintetizátorát is el kell hoznunk.”

Eltörte a lábát Both Miklós A Dal zsűritagjahttp://www.life.hu/sztarok/20160122-both-miklos-zenesz-a-dal-2016-zsuritagja-eltorte-a-labat-mert-baleset-erte.htmlA Dal 2016 egyik új zsűritagja, január elején egy népzenegyűjtő úton járt Ukrajnában, ahol baleset érte és eltörte a lábát. TV + Sztárok--Hajdú Péter magas sarkú cipőben pózolthttp://www.life.hu/sztarok/20160122-hajdu-peter-musorvezeto-magassarku-cipoben-pozolt-egy-regi-foton.htmlA műsorvezető egy régi fotót mutatott magáról, amelyen az akkori divatnak megfelelően, magassarkúban és göndör fürtökkel pózolt. TV + Sztárok--Ernyey Béla: „Bowie maga volt az őrület és a kiszámíthatatlanság"http://www.life.hu/sztarok/20160122-ernyey-bela-david-bowiera-emlekezett-akivel-ket-hetig-egyutt-dolgozhatott-egy-forgatason.htmlA színész élete egyik legmeghatározóbb élményének tartja, hogy két hétig David Bowie-val dolgozhatott. TV + Sztárok--Így jutott be Vastag Csaba a Golden Globe-rahttp://www.life.hu/sztarok/20160121-vastag-csaba-xfaktor-gyoztes-enekes-igy-jutott-be-a-golden-globera.htmlAz énekesnek szinte az utolsó pillanatban sikerült meghívást kapnia az eseményre. TV + SztárokOrigo"Vasárnap reggel 8-kor elhagyhatja a celláját" - Lagzi Lajcsi holnap végre hazatérhet a családjáhozhttp://www.life.hu/sztarok/20160123-galambos-lajos-lagzi-lajcsi-holnap-vegre-hazaterhet-a-csaladjahoz-a-bortonbol.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, vasárnap reggel végre átölelheti családját a mulatószene koronázatlan királya, Lagzi Lajcsi.TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoEgymás ellenfelei lesznek: Kállay-Saunders és Tolvai Reni harcba szállhttp://www.life.hu/sztarok/20160122-kallay-saunders-andras-es-tolvai-renata-a-harcban-egymas-ellenfelei-lesznek.htmlA szerelmesek eleve versenytársakként ismerkedtek meg egykor a Megasztárban, most pedig ha az elődöntőn versenyben maradnak, A Dal színpadán kell megküldeniük a továbbjutásért. TV + SztárokFotó: Marton Szilvia - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.