Rengeteg halálos áldozatot követel a szokatlan hideg Tajvanon

Forrás: Imaginechina/Zhong yang -
Tajvan hideg haláleset időjárás tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 52 halálos áldozata van a rendkívüli időjárásnak az alapvetően trópusi, illetve szubtrópusi klímájú Tajvanon, miután a helyieknek a sziget történelmének egyik leghidegebb időszakát kellett elviselniük az elmúlt napokban - számolt be róla a helyi média hétfőn.

A déli Kaohsziung városban péntek óta 16 embert vittek kórházba, de egyikük sem volt már életben, mire beértek a sürgősségi osztályra. A 65 és 93 év közötti tajvaniaknál túlnyomó részénél váratlan szív- és érrendszeri problémákat idézett elő a hirtelen lehűlés. Feltételezések szerint a szintén déli Pingtung megyében további hat ember halálában játszott szerepet a szokatlan hideg.

Sanghajban sem kíméli az embereket a hideg, nagyon régen volt utoljára ennyire fagyos a levegő Forrás: Imaginechina/Zhong yang

Az északi Tajpejben, Új Tajpejben és Taojüanban 36 halálesetet írnak az időjárás számlájára.

Az orvosok egy részüknél kihűlést állapítottak meg.

A tajvani hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy rosszullét esetén azonnal hívják a mentőket, ne próbáljanak maguk a kórházba jutni. Az időseknek azt javasolták, hogy maradjanak a meleg lakásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.