Legalább 52 halálos áldozata van a rendkívüli időjárásnak az alapvetően trópusi, illetve szubtrópusi klímájú Tajvanon, miután a helyieknek a sziget történelmének egyik leghidegebb időszakát kellett elviselniük az elmúlt napokban - számolt be róla a helyi média hétfőn.

A déli Kaohsziung városban péntek óta 16 embert vittek kórházba, de egyikük sem volt már életben, mire beértek a sürgősségi osztályra. A 65 és 93 év közötti tajvaniaknál túlnyomó részénél váratlan szív- és érrendszeri problémákat idézett elő a hirtelen lehűlés. Feltételezések szerint a szintén déli Pingtung megyében további hat ember halálában játszott szerepet a szokatlan hideg.  

Sanghajban sem kíméli az embereket a hideg, nagyon régen volt utoljára ennyire fagyos a levegőForrás: Imaginechina/Zhong yang

Az északi Tajpejben, Új Tajpejben és Taojüanban 36 halálesetet írnak az időjárás számlájára. Az orvosok egy részüknél kihűlést állapítottak meg. Vasárnapra Tajvan északi részén 4 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet. A tajvani hatóságok arra figyelmeztetik az embereket, hogy rosszullét esetén azonnal hívják a mentőket, ne próbáljanak maguk a kórházba jutni. Az időseknek azt javasolták, hogy maradjanak a meleg lakásban.