Meglátta az árnyékát a medve, messze lesz még a tavasz

Forrás: Thinkstock -
árnyék medve népi hiedelem időjárás barlang tél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népi hiedelem szerint ha a téli álmából felébredő barnamedve meglátja az árnyékát február 2-án, akkor tovább tart a tél. 

Bár a barlangjukból előbújó medvék szerint hosszúra nyúlik ez a tél, az időjárás-előrejelzés továbbra is kora tavaszias időt jósol: a köpönyeg.hu szerint a héten marad a szokatlanul enyhe idő olykor 12 fokos csúcshőmérséklettel és csapadékkal.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Kedden változóan felhős lesz az ég, esőre azonban nem kell számítani, a hőmérséklet a kora tavaszias meleghez hasonlóan alakul: reggel 4, délután 12 fokot mérhetünk. A frontérzékenyek melegfronti hatással számoljanak.

Szerdán hidegfront érkezik, az ország nagy részében borult lesz az ég, sokfelé számíthatunk esőre, záporra. Reggel 9, délután már csak 6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Új bolygót fedezhettek fel a Naprendszerbenhttp://www.life.hu/news/20160121-a-naprendszer-uj-bolygoja-a-kilences-planeta-lehet.htmlA Kaliforniai Műszaki Egyetem két csillagásza azt állítja, bizonyítékot talált egy kilencedik, Plutón túli planéta létezésére. News--Egy hajléktalan vizelte le Angelina Jolie és Brad Pitt otthonáthttp://www.life.hu/news/20160201-angelina-jolie-es-brad-pitt-otthonanal-pisilt-egy-hajlektalan-akit-majdnem-letartoztattak.htmlA jelek szerint nagyon szigorú és rendkívül alapos a sztárpár Hollywood Hills-i otthonának biztonsági szolgálata. News--"Mondd el az anyádnak az orgazmusod" - Kiszivárgott Bill Cosby egyik telefonbeszélgetésehttp://www.life.hu/news/20160201-bill-cosby-nemi-eroszakkal-vadolt-szinesz-ugye-andrea-constanddal-tovabb-folytatodik.htmlKiszivárgott a komikus és áldozata, Andrea Constand kosárlabdaedző telefonbeszélgetése. Bill Cosby ügyének tárgyalása a napokban folytatódik. News--Megszólalt a nő, akit meztelenül hajtatott maga előtt az utcán a férjehttp://www.life.hu/news/20160122-megszolalt-a-no-akit-meztelenul-setaltatott-maga-elott-az-utcan-a-ferje.htmlA 22 éves nő szerint férje, Jason Melo megfenyegette, hogy amennyiben nem teszi meg, amire kéri, lelöki őt a lépcsőn, és megveri. A 24 éves férfit letartóztatták. NewsOrigoCharlotte hercegnő dédmamájánál, Erzsébet királynőnél is fontosabbhttp://www.life.hu/news/20160120-charlotte-hercegno-lett-a-legfontosabb-ember-a-the-tatler-listajan-erzsebet-kiralynot-is-megelozve.htmlA The Tatler List idén is összeválogatta, majd rangsorolta az Egyesült Királyság legfontosabb embereit - ennek élére került az alig egy éves Charlotte hercegnő. NewsOrigoBörtön fenyegeti Tori Spellingethttp://www.life.hu/news/20160120-tori-spelling-a-beverly-hills-90210-sztarjat-borton-fenyegeti-banki-tartozasa-maitt.htmlA hírek szerint nagy bajban van a Beverly Hills 90210 sorozatból megismert színésznő, akinek több milliós tartozása van a bank felé. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.