Meghalt egy magyar hegymászó Új-Zélandon: 31 éves volt

Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot -
hegymászó Új-Zéland halálos baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magyar sziklamászó veszett oda az új-zélandi Rolleston-hegyekben helyi idő szerint hétfő reggel fél nyolckor.

A 31 éves hegymászó két nővel együtt mászta meg a Rolleston-hegyet, azonban visszafelé, helyi idő szerint hétfőn reggel fél 8-kor a tapasztalt mászó,

Verhás Gergő lezuhant.

A hegymászó az Új-zélandi Alpinista Klub tagja volt, a klub vezetője, Sam Newton azt mondta, hogy "a három hegymászó a Rolleston csúcs közelében töltötte a vasárnap éjszakát, majd hétfőn kora reggel tovább ereszkedtek a megszokott útvonalon, a hegy északi oldalán. A mászó a laza talajon megcsúszott, körülbelül 50 métert zuhant lefelé, majd egy sziklás területen landolt - írja az Origo.

A kép illusztráció. Forrás: AFP/Jean-Pierre Clatot

Verhás Gergő testét 1900 méteres magasságban találták meg, és az orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A helyszínről előbb két hegymászótársát szállították biztonságos helyre, majd visszatértek a magyar mászóért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.