Engedély nélkül tették bele a rajzát A Dal című műsorba

rajz A Dal 2016 produkció alapítvány műsor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Dal harmadik elődöntőjében lépett fel a Parno Graszt a Már nem szédülök című dallal, melynek háttereként egy különleges rajzot használtak díszletként. A készítőnek és a rajzfoglalkozást tartó Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskolának azonban nem szóltak, hogy szeretnék használni a művüket a produkció során. 

Az adás után nem sokkal az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra meglepődve vette tudomásul, hogy a háttérvetítés egy része az intézmény egyik foglalkozásán készült egy "cigány mese" illusztrációjaként, és a Told nevű faluban élő gyerekek rajzolták - írja az Origo.

Az eredeti rajz Forrás: L. Ritók Nóra Facebook-oldala / Igazgyöngy Alapítvány

"Szólhattak volna, nyilván örömmel odaadjuk..."

- írta egy bejegyzésben Nóra. A poszt egyik kommentjében azt olvasható, hogy meg fogja mutatni a gyerekeknek a műsor felvételét, mert iszonyatosan büszkék lesznek. Az ügy végül megoldódni látszik, és az intézmény vezetője a saját oldalán közzétette az igazságot. "A rajzunk alapján egy másik művészeti iskola készített egy éve egy projektben egy nagyméretű alkotást. Sajnos ők sem szóltak erről nekünk, nem is tudtunk róla....és amikor elkészült, sajátjukként élték meg az eredményt, és bizonyára a munkát is. (Azért abba most nem mennék bele, mennyiben más az elkészült rajz, mint az eredeti, ezt én már méltatlannak érezném.) És ezt adták tovább a Dal hátteréhez..." - írta az oldalon. Vagyis mindenki jót akart, de senki nem ellenőrizte az eredeti rajz forrását.

Megfulladt egy férfi a hamburgertőlhttp://www.life.hu/news/20160205-egy-ferfi-megfulladt-egy-hamburgertol.html"Ezt figyeljétek!" - mondta barátainak a 29 éves, Walesben élő Darren Bray, majd betolt egy hamburgert, amitől megfulladt. NewsOrigoVannak még túlélők a romok alatt a tajvani földrengés után http://www.life.hu/news/20160207-mentocsapatok-tagjai-kutatnak-tulelok-utan-a-tajvani-foldrenges-utan-tuleloket-keresnek.htmlTizennyolcra emelkedett a szombat hajnali természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma, 152 embert még nem találnak a legsúlyosabban érintett Tajnan városban. A mentőegységek vasárnap még hallottak életjeleket a 17 emeletes lakóház romjai közül. News--Pierrot nem elégedett - Elárulta, miérthttp://www.life.hu/news/20160207-pierrot-nem-elegedett.htmlMiért nem elégedett Pierrot? Hogyan értékelte a saját értékelését A Dal szigorú zsűritagja? A Life.hu riportjából kiderül!News--Meghalt Raphael Schumacher - Öngyilkosság vagy gyilkosság történt?http://www.life.hu/news/20160206-meghalt-raphael-schumacher-olasz-szinesz.htmlMeghalt a fiatal olasz színész, aki színpadi felakasztása után kómába esett. News--5 meglepő tény, amit nem tudtál a születésnapos Mária királyi hercegnőrőlhttp://www.life.hu/news/20160205-maria-dan-kiralyi-hercegnorol-5-meglepo-dolog-amit-nem-tudtal.htmlFebruár 5-én ünnepli 44. születésnapját Dánia jövőbeli királynéja, Mária hercegnő. Íme 5 dolog, amit eddig biztosan nem tudtál a kifinomult stílusáról, megjelenéséről és kiegyensúlyozottságáról ismert európai hercegnőről. News--Meghalt az Earth, Wind & Fire alapítója, Maurice Whitehttp://www.life.hu/news/20160205-tragedia-elhunyt-maurice-white-legendas-zenesz-otthonaban-twitteren-bucsuztak-tole.htmlA hosszú ideje Parkinson-kórban szenvedő zenész 74 évesen, csütörtökre virradóra hunyt el Los Angeles-i otthonában. Maurice a zenekar ütőse, énekese, producere és dalszövegírója volt egy személyben. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.