A Dal harmadik elődöntőjében lépett fel a Parno Graszt a Már nem szédülök című dallal, melynek háttereként egy különleges rajzot használtak díszletként. A készítőnek és a rajzfoglalkozást tartó Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskolának azonban nem szóltak, hogy szeretnék használni a művüket a produkció során. 

Az adás után nem sokkal az Igazgyöngy Alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra meglepődve vette tudomásul, hogy a háttérvetítés egy része az intézmény egyik foglalkozásán készült egy "cigány mese" illusztrációjaként, és a Told nevű faluban élő gyerekek rajzolták - írja az Origo

Az eredeti rajzForrás: L. Ritók Nóra Facebook-oldala / Igazgyöngy Alapítvány

"Szólhattak volna, nyilván örömmel odaadjuk..." - írta egy bejegyzésben Nóra. A poszt egyik kommentjében azt olvasható, hogy meg fogja mutatni a gyerekeknek a műsor felvételét, mert iszonyatosan büszkék lesznek. Az ügy végül megoldódni látszik, és az intézmény vezetője a saját oldalán közzétette az igazságot. "A rajzunk alapján egy másik művészeti iskola készített egy éve egy projektben egy nagyméretű alkotást. Sajnos ők sem szóltak erről nekünk, nem is tudtunk róla....és amikor elkészült, sajátjukként élték meg az eredményt, és bizonyára a munkát is. (Azért abba most nem mennék bele, mennyiben más az elkészült rajz, mint az eredeti, ezt én már méltatlannak érezném.) És ezt adták tovább a Dal hátteréhez..." - írta az oldalon. Vagyis mindenki jót akart, de senki nem ellenőrizte az eredeti rajz forrását.