Súlyos vonatszerencsétlenség történt Bajorországban

Forrás: AFP/Sven Hoppe -
tűzoltó mentők halott baleset vonat Bajorország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egymásba rohant két vonat kedd reggel Bajorországban, a balesetben kilencen meghaltak, és csaknem 150-en megsérültek. A halálos áldozatok között van a két mozdonyvezető. 

A baleset a Holzkirchen–Rosenheim vasútvonalon történt, Bad Aiblingnél. A szerencsétlenségben nyolcan meghaltak, köztük a két mozdonyvezető. 15-en életveszélyes állapotban vannak, 50-en súlyosan sérültek, 90-en könnyebben - mondta a rendőrségi szóvivő.

Bajorországban teljes a káosz. A tűzoltók a mozdonyvezetőt keresik Forrás: AFP/Sven Hoppe

A vonatokon többnyire munkába tartó ingázók utaztak, gyerekek a farsangi iskolai szünet miatt nem voltak köztük. Az egyik szerelvény több kocsija kisiklott és felborult.

A tömegbalesetet egyes hírek szerint a váltók meghibásodása okozta.

Nyolc mentőhelikopter és több tucat mentőautó érkezett a baleset helyszínére, a közeli osztrák hatóságok is segítettek. A mentők helikopterekkel közelítették meg a baleset helyszínét, és vitték Münchenbe a sérülteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.