Jelenleg senki nem akar foglalkozni a Hosszú Katinka-üggyel

Forrás: MTI/AP/Stephen Spillman -
úszószövetség Magyar Olimpiai Bizottság Hosszú Katinka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka nem fog indulni a győri úszó országos bajnokságon, mivel nem akarja megszakítani az amerikai edzőtáborozását. Ezt a Magyar Olimpiai Bizottság közölte Kiss László szövetségi kapitánnyal.

Hosszú Katinka az úszószövetségből már nem igazán tartja a kapcsolatot senkivel. Kiss László szerint azzal, hogy nem indul az ob-n, cserbenhagyja a női váltót - írja a Bors.

Forrás: MTI/AP/Stephen Spillman

"Cserbenhagyja a női váltót! Ez jó alkalom lenne megszerezni az olimpiai kvótát" - mondta a lapnak a szövetségi kapitány. Az eddigi íratlan szabályt is felrúgja az úszónő, miszerint az Eb-indulásank feltétele az ob-részvétel.

Gyárfás Tamás úszóelnök már nem kíván megszólalni az ügyben, a MOB-ot nevezi meg illetékesként, akik viszont nem akarnak közvetíteni. A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence azt mondta, nem feladatuk beleszólni a szövetségek szakmai dolgaiba. Hozzátette, Borkai Zsolt elnök részéről egyszeri próbálkozás volt a vita elsimítása.

Forrás: AFP

"Senki sem várhatja el a MOB-tól, hogy minden piszlicsáré ügyben közvetítsünk. Az nem működik, hogy egy versenyző rajtunk keresztül kér rajtengedélyt a szövetségétől. Muszáj kommunikálniuk. Azt persze hiába várja bárki is, hogy Katinka és az úszóvezetők egymás nyakába borulnak, de a minimális kapcsolatot tartaniuk kell" – mondta Szabó Bence a lapnak. Szerinte túlzottan fel van fújva az ügy, hiszen az Eb-n is lesz még lehetőség a váltókvóta kivívására. Ezek szerint, jelenleg az úszószövetség a MOB-tól várja a probléma megoldását, akik viszont nem kívánnak belefolyni az ügybe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.