Hosszú Katinka nem fog indulni a győri úszó országos bajnokságon, mivel nem akarja megszakítani az amerikai edzőtáborozását. Ezt a Magyar Olimpiai Bizottság közölte Kiss László szövetségi kapitánnyal.

Hosszú Katinka az úszószövetségből már nem igazán tartja a kapcsolatot senkivel. Kiss László szerint azzal, hogy nem indul az ob-n, cserbenhagyja a női váltót - írja a Bors. 

Forrás: MTI/AP/Stephen Spillman

"Cserbenhagyja a női váltót! Ez jó alkalom lenne megszerezni az olimpiai kvótát" - mondta a lapnak a szövetségi kapitány. Az eddigi íratlan szabályt is felrúgja az úszónő, miszerint az Eb-indulásank feltétele az ob-részvétel. 

Gyárfás Tamás úszóelnök már nem kíván megszólalni az ügyben, a MOB-ot nevezi meg illetékesként, akik viszont nem akarnak közvetíteni. A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Szabó Bence azt mondta, nem feladatuk beleszólni a szövetségek  szakmai dolgaiba. Hozzátette, Borkai Zsolt elnök részéről egyszeri próbálkozás volt a vita elsimítása. 

Forrás: AFP

"Senki sem várhatja el a MOB-tól, hogy minden piszlicsáré ügyben közvetítsünk. Az nem működik, hogy egy versenyző rajtunk keresztül kér rajtengedélyt a szövetségétől. Muszáj kommunikálniuk. Azt persze hiába várja bárki is, hogy Katinka és az úszóvezetők egymás nyakába borulnak, de a minimális kapcsolatot tartaniuk kell" – mondta Szabó Bence a lapnak.  Szerinte túlzottan fel van fújva az ügy, hiszen az Eb-n is lesz még lehetőség a váltókvóta kivívására. Ezek szerint, jelenleg az úszószövetség a MOB-tól várja a probléma megoldását, akik viszont nem kívánnak belefolyni az ügybe.