A házaspár belekeveredett az Országos Roma Önkormányzat korrupciógyanús ügyébe. Állítólag Bódi Guszti és a Nagyenyedi Fekete Szemek a zenei produkciókra elköltött milliókból részesültek.

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) Híd a munka világába nevű projektjének a romák munkába állítását kellett volna segítenie, az eddig feltárt tények alapján azonban elsősorban irodavásárlásra, autóbérlésre, szakértőkre és tanulmányokra, illetve alkalmazotti bérekre költötték az unióból érkező milliárdokat - írja az ATV.hu.

Forrás:Muzsika TV

Ezen kívül a lap szerint zenei produkciókra is milliókat költöttek. Állítólag Bódi Guszti és a Nagyenyedi Fekete Szemek három hónap alatt 19 fellépésre szerződtek Farkas Flóriánékkal, alkalmanként 250 ezres gázsiért.

A Bors megkereste a házaspárt, akik felháborodtak azon, hogy ilyen kétes ügyekben merül fel a nevük.

Forrás: Facebook/Bódi Margó

“Nem volt szerződésünk az Országos Roma Önkormányzattal, egy műsorszervező irodán keresztül mentünk fellépni. Minden egyes koncertünket megtartottuk, mindegyik telt házas volt, és mindegyikről készült felvétel is. Ugyanolyan felkérések voltak az évben ezek is, mint a többi. A helyszíneken a helyi szervezők fogadtak, az öltözőbe kísértek, átöltöztünk, és felléptünk. És egyik fellépésen sem találkoztunk például Farkas Flóriánnal. Úgyhogy az ügyről sem tudunk semmit” - nyilatkozta a lapnak Guszti és Margó.

Bódi Guszti és zenekara egy műsorszervező irodán keresztül jutottak a fellépésekhez és a fizetséghez is. Az ATV.hu szerint az ORÖ éppen azzal követett el hibát, hogy nem közvetlenül a zenekart kérte fel, hanem koncertszervezőkhöz fordult. Ugyanis ebben az esetben közbeszerzést kellett volna  lefolytatni, amit viszont minden esetben elmulasztottak.