11 év fegyházat kapott a gyerekét az ablakon kidobó nő

Forrás: Thinkstock -
szülő rendőrség börtön kisgyerek kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Másodfokon is tizenegy év fegyházra ítélték emberölés kísérlete miatt azt a nőt, aki 2014 márciusában kilökte hatéves gyermekét második emeleti lakásuk ablakából. 

Az ítélet indoklásában elhangzott: az asszony egy operáció után alig mozdult ki otthonról, visszahúzódó életvitelre rendelkezett be, és a kislány nagyon sokat hiányzott az óvodából. Az anya az óvoda vezetőjével sem volt hajlandó beszélni, ezért a gyámhivatal védelembe vételi eljárást indított.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A nő attól tartott, hogy a gyámhivatal elveszi tőlük a kislányt, ezért arra jutott, hogy ezt csak úgy kerülheti el, ha mindkettejük életét kioltja. Kilökte a gyermeket a 8,6 méter magasan lévő, második emeleti gyermekszoba ablakán, majd utána ugrott.

Mindketten életben maradtak, de a kislány többszörös koponyatörést, csigolya- és keresztcsonttörést, valamint súlyos zúzódásokat szenvedett. A gyerek hosszú ideig életveszélyes állapotban volt, és agysérülései miatt maradandó fogyatékossága lett.

Az anya szülői felügyeleti jogát megvonták. A nő legkorábban a büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. A Győri Ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Tatabányai Törvényszék tavaly szeptemberi elsőfokú döntését, az ítélet jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.