Ami Fehérvári Gábor Alfrédnak a Rising Starban nem sikerült, az A Dalban igen! Az énekes a győzelem után adott interjút a Life.hu-nak.

Miközben azt vártam, hogy Freddie-vel beszéljek pár szót, kért egy kis időt, és a családjához szaladt. Megható volt látni, ahogy átöleli őket, akik a legtöbb erőt adták neki, és akik miatt mindenképpen szeretett volna győzni.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Milyen érzések kavarognak most benned, rögtön a döntő és a győzelem után?

Nem volt egyszerű verseny, mert minden előadó, aki jelen volt, profi és magas teljesítmény nyújtott. Bízom benne, hogy azok, akik most nem nyerhettek, a csalódottságukon túllépnek, és amikor Stockholmban képviselem Magyarországot, már együtt drukkolnak nekem. A rajongóimnak pedig nem tudom szavakba önteni azt a hálát, amit most érzek. Keményen dolgoztunk, szívünket-lelkünket beletettük a produkcióba.  A zsűri szerepét is kiemelném, ugyanis az általuk megfogalmazott kritikáknak köszönhetem, hogy egyre jobb és jobb lettem.

Holnap mi lesz az első dolgod? Vasárnapi ebéd a családdal, pihenés?
Fogalmam sincs, azt sem tudom, milyen nap van... egy jó ebéd... igen, azt hiszem az jólesne. Holnap szeretnék egész nap mosolyogni, mivel a csapatommal elértük azt, amiért hosszú heteken át dolgoztunk. A jövő héten pedig hazautazom a családomhoz Győrbe, mert hónapok óta nem voltam otthon.  Ránk fér a pihenés, de a munka hamarosan folytatódik, mert készülni kell az Eurovíziós Dalfesztiválra.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Láttam, hogy az egész családod elkísért, az előbb odaszaladtál, megölelgetted őket.

Nagyon sokat jelentett nekem, hogy itt voltak és szorítottak, de ezzel a legnagyobb terhet rakták rám, hiszen azt szerettem volna, ha ők büszkék rám. Úgy láttam rajtuk, hogy ezt sikerült elérnem.

Az eredményhirdetés közben mintha a felsőbb erők segítségét kérted volna, jól láttam?
Nem imádkoztam, csak nagyon szerettem volna nyerni, mert tudom, mennyit tettek ebbe a menedzsereim, és mennyit dolgoztunk. Értük, a közönségért, a családomért szeretem volna győzni, valószínűleg ez látszott rajtam az utolsó percekben.

Érzel a Rising Star után elégtételt, hogy ami ott nem sikerült, azt most elérted?
Sokkal jobb így! A Rising Starban mások voltak a körülmények,  még a dobogóra sem jutottam fel. Ezt a versenyt jobban élveztem, és leginkább azért, mert itt önmagam lehettem.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A sajtó érdeklődését, ami egy ekkora sikerrel jár, hogyan kezeled majd?

Nem foglalkozom ezzel, ha az újságíróknak értelmes kérdései vannak, és a szakmáról kérdeznek, szívesen válaszolok. Az egy másik kérdés, hogy nem szeretem, ha a magánéletemet feszegetik.