Cukorbeteg gyerekrobotot fejlesztenek Angliában

kisgyerek robot cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brit szakemberek olyan roboton dolgoznak, ami a gyermekkori cukorbetegség tüneteit produkálja. A fejlesztés célja, hogy a fiatalok felismerjék a betegség tüneteit és azt, hogy miként lehet segíteni a diabéteszeseknek.

A robot, akinek egyébként neve is van, méghozzá Robin, 5800 fontot kóstál, azaz 2,3 millió forintot.

A tervezők, Lola Canamero és Matthew Lewis pedig 7-12 éves kor közötti fiataloknak szánták.

Robin Forrás: Origo

"Azt kérjük a gyerekektől, hogy gondoskodjanak Robinról, játsszanak vele és miközben így tesznek, a robot a cukorbetegség tüneteit szimulálja, amelyeket a gyerekeknek fel kell ismerniük és gondolkodniuk kell azon, hogy miként segíthetnének" - idézte Cabónamerót a BBC News.

Robin egy gyerekhez hasonlóan viselkedik. Ölelést kér, járkál, táncol, de még beszélni is tud, bár csak annyit, hogy "éhes", vagy épp ölelésre vágyik. A robot jelenleg még csak néhány interakcióra képes - kevés szót ismer és a zajokra sem reagál -, ezért a gyerekek félórás periódusokat töltenek vele.

Meghalt Szabó György Balázs, az Old Boys együttes tagjahttp://www.life.hu/news/20160301-szabo-gyorgy-balazs-az-old-boys-egyuttes-tagja-meghalt.htmlA legendás együttes énekese 71 éves volt, zenésztársait váratlanul érte a halálhíre. News--Meghalt Hannes Löhr legendás futballistahttp://www.life.hu/news/20160229-meghalt-hannes-lohr-legendas-kolni-futballista.htmlA 1. FC Köln legendás gólkirálya, 73 éves korában elhunyt. Nála több Bundesliga-gólt senki sem szerzett kölni színekben. News--Salma Hayek tudni akarja, hogy ki ölte meg a kutyájáthttp://www.life.hu/news/20160301-lelottek-salma-hayek-kutyajat.htmlSalma Hayekről köztudott, hogy imádja az állatokat, ahogy imádta Mozart nevű németjuhász keverékét is, akit azonban másfél hete holtan talált meg a színésznő a saját birtokán. News--Nyomornegyedekbe készül Katalin hercegné és Vilmos herceghttp://www.life.hu/news/20160229-katalin-hercegne-es-vilmos-herceg-mumbaiba-keszul-ahol-a-nyomornegyedekbe-is-ellatogatnak-majd.htmlCambridge hercege és hercegnéje a hírek szerint Mumbai legszegényebb részeit is megtekinti a hamarosan esedékes india utazásuk során. News--Követnéd Facebookon, mikor alszanak a barátaid? Most már ez is lehetségeshttp://www.life.hu/news/20160229-facebookon-kovetheto-hogy-mikor-alszanak-a-barataid-egy-dan-fejleszto-ujdonsaganak-hala.htmlHatalmas felháborodást keltett egy dán fejlesztő újdonsága a Facebooknál. News--Túl sok macskamentát evett, betépett a cicahttp://www.life.hu/news/20160226-vicces-foto-terjed-egy-betepett-cicarol-tul-sok-macskamentat-evett-semmi-baja.htmlAz állatról még egy vicces kép is készült, ahogy tágra nyílt szemekkel próbál tájékozódni. A hírek szerint semmi baja nem lett a történtek után. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.