Jean Todt: "Schumacher még mindig a barátom"

Forrás: AFP -
barát Forma-1 Jean Todt Michael Schumacher sérülés Ferrari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nemezetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke nem beszél Schumacher jelenlegi állapotáról, de meghatóan nyilatkozott a máig tartó barátságról, ami a közös munka során kialakult köztük.

Jean Todt legsikeresebb időszaka a Ferrari csapatfőnökeként egyértelműen akkor volt, amikor Michael Schumacher sorra nyerte a versenyeket. A jelenleg a FIA elnökeként tevékenykedő Todt ma is barátjaként tekint a versenyzőre, akinek állapotáról hivatalosan semmit nem lehet tudni.

Forrás: DPA/AFP/Gero Breloer

Schumacher jelenlegi állapotáról most sem beszélt Todt, azonban meghatóan nyilatkozott a Sport Bildnek hozzá és családjához fűződő viszonyáról.

“Természetesen változott a kapcsolatom Michaellel, de továbbra is kapcsolatban állok vele. Még mindig a barátja vagyok. Corinnával és a családjukkal pedig sokkal intenzívebb a viszonyom, felelősnek érzem magam azért, hogy mellettük álljak" - mondta Todt, aki hozzátette, hogy máig nem tudta megemészteni azt, ami Schumacherrel történt.

Forrás: AFP

“Emlékszem, mennyire aggódtam, amikor távozott a Ferraritól, és elkezdett motorozni. De ha Michael valamit a fejébe vesz, akkor azt végig is csinálja. Ezért nagyon örültem, amikor a Mercedesszel visszatért a Forma-1-be. Tudtam, hogy Michael ezeket az autókat uralni tudja, amit viszont a motorokról nem lehet elmondani. Nagyon nehéz megértenem még ma is, hogy a sors ilyen kegyetlen volt vele, hogy épp egy kő okozott ekkora sérülést” - mondta a lapnak Todt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.