Elhunyt a királynő egykori zenemestere, Peter Maxwell Davies

Forrás:wikipédia -
betegség halál karmester királyi család Peter Maxwell Davies
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A művész nyolcvanegy éves korában távozott az élők sorából. A brit zeneszerző korábban a királynő zenemestere címet is viselte.

A modern és avantgárd műveiről ismert Peter Maxwell Davies leukémiában szenvedett, otthonában, Orkneyben halt meg. Több mint háromszáz művet írt különböző stílusokban, köztük gyermekeknek szóló darabokat, színházi előadások zenéit, szimfóniákat és operákat.

Forrás:wikipédia

Peter Maxwell Daviest 1987-ben ütötték lovaggá, és 2004-ben kapta meg a királynő zenemestere címet, amelyet egy évtizedig viselt.

A királynő zeneszerzője hagyományosan jelentős királyi eseményekhez komponál zenét. Számos további elismeréssel jutalmazták pályafutását. Két éve a zene szolgálatáért kapott állami kitüntetést, februárban pedig a Királyi Filharmónia Társaság Aranyérmével tüntették ki.

Erdőből mentettek ki egy hét hónapos csecsemőthttp://www.life.hu/news/20160316-het-honapos-csecsemojukkel-tevedt-el-egy-csalad-zemplen-megyeben.htmlA rendőrök egy Vágáshuta melletti erdőben eltévedt családot kutattak fel és mentettek meg kedden. News--Túl sokáig volt az F1-ben, foglalta a helyet: Hamilton ismét Michael Schumachert ekézihttp://www.life.hu/news/20160315-lewis-hamilton-ismet-michael-schumachert-ekezi-mondvan-tul-sokaig-volt-f1-es-pilota.htmlA világbajnoki címvédő Lewis Hamilton legalábbis így gondolja. A brit pilóta nem akar majd a sportágban maradni, ha már nem látják szívesen, de kijelentette, még mindig élvezi, amit csinál.News--Kiderült, mennyit költ évente a királyi család - Hűha!http://www.life.hu/news/20160313-ennyit-kolt-evente-a-brit-kiralyi-csalad.htmlAzt eddig is sejtettük, hogy az angol királyi család tagjai jó mélyen a zsebükbe tudnak nyúlni, de azt nem tudtuk, hogy pontosan mennyire. Most kiderült...News--Mégsem Olaszországba, hanem Mexikóba utazott Lagzi Lajcsihttp://www.life.hu/news/20160314-lagzi-lajcsit-mexikoba-menet-kaptak-lencsevegre-a-repteren.htmlNéhány napja még attól volt hangos a sajtó, hogy Lagzi Lajcsi Olaszországba utazott, most azonban kiderült, a mulatós zenész mindenkit megtévesztett, és egy egészen másfajta úticélt tervezett be magának. NewsFotó: Szabó Gábor - OrigoKoporsó helyett egy székre ültetve ravatalozták fel a halott fiút (18+)http://www.life.hu/news/20160312-koporso-helyett-egy-szekre-ultetve-ravataloztak-fel-a-halott-fiut.htmlA 26 éves Puerto Ricó-i Diaz Beatót az utcán lőttek le március 3-án. A fiú belehalt a sérüléseibe, ám a családja nem szeretett volna szokványos módon elbúcsúzni tőle. Az alábbi videót csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk. NewsThinkstockGyászol a Doktor Szöszi stábja: Meghalt Gyilkoshttp://www.life.hu/news/20160312-meghalt-a-doktor-szosziben-szereplo-csivava-gyilkos.htmlMaga Doktor Szöszi, azaz Reese Witherspoon jelentette be a szomorú hírt Instagram-oldalán. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.