utasszállító repülőgép tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát - jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője. A repülő mintegy 250 méterrel a leszállópálya előtt csapódott a földnek.

Rosztov-na-Donu repülőterét lezárták - közölte a minisztérium, eközben a mentőalakulatok próbálják megtisztítani a terepet a gép roncsaitól, nem találtak túlélőt. Ebben a munkában több mint ötszáz ember vesz részt több mint hatvan műszaki eszköz felhasználásával.

Forrás: MTI/EPA

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tragédiát. A TASZSZ orosz hírügynökség emlékeztet, hogy szombatra virradóra viharveszélyt jelzett előre a Rosztovi területre vonatkozóan a meteorológiai szolgálat, így lehetséges, hogy a rendkívül erős szélmozgás és a rossz látási viszonyok állnak a gép lezuhanásának hátterében. A hatóságok ugyanakkor nem zárják ki az emberi hiba lehetőségét sem.

A orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma délelőtt közzétette honlapján az utasok és a személyzet névsorát. A cirillbetűs listán magyar név nem szerepel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.