Aquapark szennyezett vize miatt vakult meg egy kislány

Forrás: Thinkstock -
víz vízipark szennyezettség baktérium vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ötéves gyermek családjával látogatott el egy újonnan nyílt vízi parkba Ausztráliában. Sajnos a kikapcsolódásnak végzetes következménye lett.

Lehet, hogy soha nem nyeri vissza teljesen a látását az ötéves Chelsea Fawcett, aki családjával egy új vízi parkba látogatott. A vízben lévő veszélyes baktérium miatt fél szemére örökre vak maradhat.

Forrás: Thinkstock

Az édesanyja szerint tesztelniük kellett volna a víz minőségét, és nem szabadott volna megnyitniuk a parkot, ha az nem biztonságos. Emiatt a család jogi lépéseket tervez - írja a Daily Mail. Állítólag végeztek ellenőrzéseket egy nappal a megnyitás előtt, és találtak is egy baktériumot, ami veszélyt jelenthet, ezért rögtön kitisztították a vizet, ám mielőtt ténylegesen vendégeket engedtek volna a centrumba, nem végeztek újabb teszteket. Több gyermek is kapott kiütéseket az aquaparkban tett látogatás után, ezért már kétszer be is zárták a centrumot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.