Március 20. - A macaron Napja Budapesten

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
macaron Macaron Nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapesten - az Erzsébet téren - ötödik éve rendezik meg a Macaron Napot, amelynek során bemutatkozhatnak a macaront árusító üzletek és éttermek. Ma is van Macaron Verseny, azaz a kiállítók nevezik legjobbnak tartott macaronjaikat kétféle ízbenés eldől idén is, hogy melyik cukrászdáé lesz az Év Macaronja díj.  

New York és Párizs után már Budapesten is hagyománnyá vált a Macaron Nap, amit mindig március 20-án rendeznek meg. Ezen a napon bemutatkoznak a macaront árusító üzletek és számos rendezvényen népszerűsítik ezt a különleges, színes édességet. Az édesszájúak kóstolhatnak, vásárolhatnak - mert, ugye kit ne ejtenének rabul ezek a finom édes korongok.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A Life.hu cikkéből megtudhatod, hogy miközben a macaronokat francia desszertként tartjuk számon, valójában Olaszországban, Velence környékén készítették először, a 14-15. században. A finomság fejlesztése és elterjedése viszont vitathatatlanul a francia cukrászoknak precíz, aprólékos és kitartó munkájának köszönhető. A fantasztikus íz és káprázatos színvariáció kidolgozása mellett a francia cukrászok arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az egyik legnehezebben elkészíthető desszert hírét keltsék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.